Ništa od Milinovićeve najave rigoroznih mjera protiv FACE TV-a, postupak obustavljen

Nakon što je u autorskoj emisiji na FACE TV-u 30. oktobra Senad Hadžifejzović pitao sagovornika da li Dodika treba umiriti, na društvenim mrežama su, mahom funkcioneri SNSD-a, reagovali na ovo pitanje govoreći da je Hadžifejzović upotrijebio glagol „ubiti“.

Hadžifejzović je odmah demantovao takve navode i ponudio video snimak kao dokaz, a promtno je reagovao bivši funkcioner SNSD-a, nekadašnji direktor RTRS-a i aktuelni direktor Regulatorne agencije za komunikacije Draško Milinović najavivši sankcije protiv FACE TV.

“Ove stvari, koje smo, nažalost, vidjeli u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine, prvenstveno FACE televiziji, nedopustive su i RAK ih neće dozvoliti. U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja, već smo u prvoj analizi vidjeli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mjere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile”, rekao je tada Milinović te dodao da će, ukoliko se takve stvari ponove, FACE TV-u biti oduzeta frekvnecija.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon toga je RAK i zvanično pokrenio postupak protiv ove televizije, ali kako nam je potvrđeno postupak je obustavljen.

Direktor Face TV-a Feđa Hadžifejzović za BUKU je potvrdio da je RAK obustavio postupak protiv ovog TV kanala.

“Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, iz izvora bliskih RAK-u dobili smo informaciju da je postupak protiv FACE-a nakon audio analize predmetnog sadržaja obustavljen te da je službeni dopis prema našoj televiziji poslat jutros. Do ovog trenutka dopis nije stigao na našu adresu. Opširnije o svemu, kao i naš odgovor na ovu temu RAK-u i javnosti pogledajte u večerasnjem Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem “, rekao je direktor ove televizije za BUKU.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije