Alen Šeranić za BUKU: Ne zatvaramo sve nakon 15. decembra!

PODCAST

Gost novog BUKA podcasta je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

11. decembar 2020, 3:36

 

Šeranić je za BUKU govorio o trenutnoj epidemiološkoj situciji, testiranju na korona virus, a iznosi i svoje mišljenje kada možemo očekivati vakcinaciju u RS.

Sve epidemiološke mjere koje imamo sada u Republici Srpskoj na snazi su do 21. decembra, a do tada imamo još vremena da vidimo kakva će biti situacija i kako treba eventualno tada da reagujemo, poručio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić za podcast na Portalu BUKA.

"I do mene su dolazile neformalne priče da ćemo sve zatvoriti nakon 15. decembra, ali moram da kažem da nikada takvu mjeru nismo razmatrali", rekao je ministar Šeranić, podsjećajući da se epidemiološka situacija kontinuirano prati.

"Još nije razmatrano ni pitanje da li će ugostiteljski objekti ostati na sadašnjem režimu rada i tokom novogodišnjih praznika", potvrdio je ministar.

Sugrađane je pozvao da sve nadolazeće praznike, uključujući i krsne slave, proslave u užem porodičnom krugu, kako bi zaštitili i svoje, i zdravlje svojih najbližih.

Cijeli razgovor poslušajte u BUKA podcastu