<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BRAVO! Srednjoškolci traže posao da bi drugarima iz razreda platili ekskurziju

Bjelave

Učenici Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu riješili su da ove godine idu na ekskurziju svi zajedno - i oni kojima roditelji to mogu da plate, i oni koji to inače ne bi mogli da priušte.

10. februar 2017, 12:00

Zato su se organizovali i putem društvenih mreža traže posao, kako bi zaradili novac i svi zajedno se proveli na prvoj ekskurziji koju njihova škola organizuje u poslednjih pet godina.

Radnja akcija pod nazivom "Ekskurzija 2017" postala je glavna tema na Fejsbuku ovih dana, nakon što se na grupi za pronalaženje posla "Tražim-nudim posao" pojavio oglas toliko divan da vraća veru u ljude.

"Dobar dan, javljamo vam se povodom radne akcije '' Ekskurzija 2017''. Učenici smo Srednje medicinske škole Bjelave. Imamo želju da idemo na ekskurziju, međutim određeni broj učenika nije u financijskim mogućnostima da plati svoj odlazak. Mi kao učenici smo spremni raditi i zaraditi!!! Spremni smo na razne aktivnosti kao što su: čišćenje parkova, privatnih dvorišta, pranje suđa u restoranima, dijeljenje anketa, reklamiranje određenih proizvoda, animacija djece u domovima, bolnicama, privatnim rođendanima i svaki ostali vid posla koji nam može omogućiti sredstva kojima ćemo platiti našim drugarima odlazak. Ukoliko neko ima prijedlog za neke sponzore molimo navedite u komentar, biće nam od pomoci. Hvala unaprijed"

Divan, divan oglasFoto: Tražim nudim posao / Facebook

Njihov apel je digao mnogo buke na Fejsbuku u čitavom regionu, a Dženan Hodžić, momak koji je objavio oglas, kaže za Klix.ba da je ovo prvi put da organizuju ovakvu akciju.

- Odlučili smo se na ovu akciju zbog toga jer ne možemo gledati da naši prijatelji iz školske klupe koji imaju jednaku želju kao i mi za ekskurzijom ostaju u školi dok smo mi na mori i zabavljamo se. Naša škola veče pet godina nije išla ne ekskurziju tako da nikada ništa slično ovome nije organizovano ranije - objašnjava on.

Svi koji mogu da pomognu ovim divnim mladim ljudima, koji i mnogo starijima od sebe mogu da održe lekciju, mogu da se jave Dženanu na broj telefona 062 290 900.

Nadamo se samo da će se ova ideja raširiti što više, jer bi uz malo truda svaki đak mogao da ide na putovanje - samo kad bismo se svi udružili. Klinci iz Sarajeva su najbolji dokaz za to.