Озрен Пердув након обустављања процеса: Говорили су за нас да смо хулигани и дивљаци и сви су очекивали да ћемо бити кажњени...

Чланови покрета Правда за Давида обратили су се данас медијима о догађајима који су се десили 30.12.2018. године. Тада су у Бањалуци полицијском акцијом прекинути скупови Правде за Давида а више Бањалучана тада је приведено.

BUKA / E.P. / 15. септембар 2020

Foto: BUKA

Слике полицијског хапшења и "лова" на грађане Бањалуке обишле су свијет а коначан епилог ових дешавања донио је Окружни суд у Бањалуци.

Наиме, Окружни суд обуставио је прекршајни поступак који је поднио МУП Републике Српске против више лица из ПзД због тога јер је овлаштени орган ( МУП РС, оп. Е.П. ) одустао од прекршајног гоњења.

Озрен Пердув рекао је за наш портал како је суд реаговао по слову закона. 

"Овдје је невјероватно понашање МУП-а Републике Српске који је за нас говорио да смо хулигани, дивљаци те нас представљао на најгоре могуће начине тог 30.децембра и онда су сви грађани Бањалуке и очекивали да будемо озбиљно прекршајно кажњени и санкционисани. Међутим, дешава се то да када смо ми имали прво и посљедње рочиште 28. новембра прошле године, када смосе са полицијом нашли у суду, тада је суд наложио полицији да морају допунити захтјев односно доставити видео-снимке којих нема, и те видео снимке доставе свакој од окривљених страна. Када је завршено рочиште, ми до прије неколико дана нисмо уопште имали информацију шта се дешава у овом поступку и нисмо знали кад ће бити заказано друго рочиште. Међутим ево крајем прошле седмице смо добили ову одлуку Окружног суда да се поступак обуставља, дакле крај, тачка, зато што је МУП одустао од прекршајног гоњења" рекао је Пердув за БУКУ. 

Он је причао и о разлозима за одустајањем од стране МУП-а Републике Српске. 

"У оном року који им је суд дао да уреде допуне захтјев а то је био 9.март,  они су тај захтјев доставили 11. марта, дакле два дана касније. Суд је онда одлучио тако како је одлучио. Међутим, МУП онда улаже жалбу на такво рјешење Основног суда Окружном суду  и Окружни суд је прије мјесец дана донио одлуку којом се њихова жалба одбија као неоснована и којом се потврђује рјешење Основног суда, којим се поступак обуставља. То што су они урадили су исто урадили и за дешавања која су била пред ПУ Бањалука у септембру 20018. године. И тај поступак је обустављен" рекао нам је Озрен Пердув.

Он је најавио да ће бити покренуте тужбе за надокнаду материјалне и нематеријалне штете против одговорних.

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.