Dvadeset godina niko nije došao u naše selo: Rješavanje vodosnabdijevanja u Bastasima prioritet

Dvadeset godina niko nije došao u naše selo, ni da nas obiđe, a kamoli da pita kako se borimo s problemima i da ponudi pomoć. Iz projekta za vodu smo izostavljeni, put nam je u katastrofalnom stanju.

08. august 2022, 2:04

Selo Bastasi kod Banjaluke koje je godinama prepušteno samo sebi, a tokom proteklog vikenda ovo selo posjetio je potpredsjednik GO PDP-a Nebojša Drinić.

Sa mještanima je razgovarao o nagomilanim problemima, a kao prioritet navedeno je  rješavanje vodosnabdijevanja.

- Nastojaćemo da što prije uradimo projekat rješavanja vodosnabdijevanja, a onda ćemo tražiti finansijska sredstva za realizaciju. Inicijativu ćemo uputiti Gradu Banjaluci. Osim ovog najvećeg problema čije je rješavanje neminovno, nastojaćemo da makademske puteve dovedemo u stanje da mještani lakše funkcionišu kao i da rekonstruišemo glavni asfaltni put kroz selo. Nedostatak vode u Bastasima nadoknadićemo češćim odvozom vode u cisternama, rekao je Drinić.

Dodao je da prigradska naselja zaslužuju više pažnje, jer se u prethodnom periodu nedovoljno ulagalo u njih.

- Dvadeset godina niko nije došao u naše selo, ni da nas obiđe, a kamoli da pita kako se borimo s problemima i da ponudi pomoć. Iz projekta za vodu smo izostavljeni, put nam je u katastrofalnom stanju. Godinama smo prepušteni sami sebi i prvi put da je došao neko da nas sasluša i pokušava da pomogne. Zahvalni smo na tome, rekao je mještanin Zoran Popović.

Obilazeći mjesne zajednice prema riječima Drinića, nastoji se da se u saradnji sa mještanima markiraju prioriteti i zajedničkim naporima pristupi rješavanju.

- Naša politika u fokus stavlja svakog čovjeka kako iz grada, tako i iz sela. Malim koracima na primjeru Banjaluke želimo da vratimo vjeru i nadu našem narodu u svakom dijelu Republike Srpske i pokažemo da može bolje da se i živi i radi, zaključio je Drinić.