Davor Dragičević: Milorad Dodik je pokazao svoje pravo lice

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas se održava glavna rasprava po tužbi za klevetu Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića i gl. i odgovornog urednika nedjeljnika NIN na kom će biti saslušani svjedoci.

29. novembar 2022, 12:08

Foto: BUKA

Davor Dragičević rekao je da je Predsjednik Republike Srpske pokazao svoje pravo lice.

„Sad se vraćamo na početak. Ja i dan danas stojim iza svih svojih izjava koje sam dao u intervjuima. Ono što sam rekao nikad neću povući. Za sve ono što sam rekao u javnosti posjedujem čvrste dokaze i činjenice. Danas je 29. novembar, Dan nekadašnje Jugoslavije. Zamislite samo da Josip Broz Tito dođe na sahranu lopovu, narkomanu i samoubici, dođe mu u kuću, dođe tadašnji ministar policije, a poslije toga policiju pošalje na oca ubijenog djeteta, da ga likvidiraju, tuži ga za klevetu i dolazi pred sud. Sve to zvuči paradoksalno. Naravno da Milorad Dodik neće ovdje danas biti prisutan, a ja njega i sve ostale koje sam prozvao mogu da pogledam u oči“, rekao je Dragičević.

Dodaje da su izgubili dva postupka pred ovim sudom.

„Đorđe Rađen i Dubravko Kremenović, koji je tužio majku Suzanu, izgubili su tužbu za klevetu. Darko Ilić, Darko Ćulum i Dragan Lukač još ne mogu naći adekvatnog sudiju da bi pokrenuli njihovu prijavu za klevetu u iznosu od 24. 000 KM ukupno“, ističe Dragičević.

Dragičević ističe da je juče bio na mučnom suđenju, takođe u ovom istom sudu.

„Ni jedan materijalni ni nematerijalni dokaz koji je trebalo da izvede suprotna strana nismo čuli. Svi pripadnici MUP-a RS rekli su da nisu taj dan bili u Banjaluci, da se ne sjećaju tog dana, a ni da mene, niti grupu Pravda za Davida nije vidio na ulici, niti da su kršili javni red i mir. A vi ste svjedoci da mi za osam mjeseci nismo kršili javni red i mir“, rekao je Davor i napomenuo da je MUP RS pokrenuo akciju od 25. do 30. 12.2018. godine.

„Držim da je Milorad Dodik glavni koji je to naredio, odnosno naredio je razbijanje grupe Pravda za Davida, kao i moju likvidaciju. Svjedok postoji i u narednom periodu doći će na red da se bavimo i ovim. Ovo sve što se dešava u cijeloj zemlji je nus proizvod neadekvatne istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Sve ovo što ja pričam oni već odavno imaju i ne znam šta čine. Oni i dalje meni stavljaju metu na čelo, isto kao što je i Milorad Dodik sa današnjim dnom stavio meni metu na čelu“, kaže Dragičević.

Davor kaže da je tužen zbog intervjua koji je dao 2019. godine nedeljniku NIN, a tada je on bio u Austriji.

„Ja sam u tom intervjuu govorio o činjenicama i dokazima, a za to imam službene papire MUP-a RS, zabilješke sa pečatima i potpisima. Tada sam rekao da su on i njegov režim učestvovali u organizovanju, mučenju, ubistvu i na kraju zataškavanju ubistva mog sina Davida Dragičevića i da su prošli progon nada mnom, majkom Suzanom i ostalim članovima grupe Pravda za Davida. To pokazuju i ona nelegalna hapšenja“, rekao je Dragičević.