<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako je Vučić povezao sebe kao „gej frendli tipa“ sa cijenom ulja i suncokreta

U svom jučerašnejm obraćanju naciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da u jednom minutu spomene sve važne teme za Srbiju - od gej parade do ulja i suncokreta.

16. august 2022, 11:23

I možda deluje kao leteći cirkus Montija Pajtona, ali je naša realnost. Fascinira, ipak, sposobnost predsednika države da u istoj rečenici poveže suncokretovo ulje i gej paradu, a da pritom sebe nazove „gej frendli tipom“.

Iako ga niko nije pitao, predsednik je sam počeo da nabraja sve što se u prethodnom periodu dogodilo u Srbiji, kao i događaje koji nas očekuju, pride ih je sve povezao tako da nikome na kraju nije bilo jasno da li je svrha njegovog govora bila da objasni kako je teško organizovati „Prajd“ ili koliko je teško odrediti prihvatljivu cenu ulja i suncokreta.

"Šta je to što hoćete od države? Da nemamo struju i da je gasimo na svakih šest sati, rekli biste: ‘Hajde da skidamo ovu đubrad’. Ako kažemo da imamo paradu, reći ćete nam: „Vučić je gej frendli, njegovi drugovi… I Vučiću pederu i tako dalje… Ako kažemo da nemamo paradu, reći ćete: ‘Kriv si Vučiću, vladavina prava ne postoji, nisi u stanju da zaštitiš seksualne manjine i sve drugo…’ Kažite mi ljudi šta hoćete od države – hoćete da vam ulje bude skuplje za 20-30 dinara? Može, ali nemojte da me pitate za inflaciju i za pare", govori Vučić u jednom dahu obraćajući se kamerama.

I možda u realnosti EuroPrajd i Prajd nemaju ama baš nikakve veze sa suncokretom - ali za predsednika Srbije to su manje više isti pojmovi koji idu u zajednički koš.

Nova.rs