<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Suđenje u Banjaluci protiv Davora Dragičevića: Lukač, Ćulum i Ilić traže pare! Tvrde da su moralni i pošteni

BANAJLUKA

PRAVDA ZA DAVIDA

24. novembar 2020, 1:12

Danas se održava suđenje Davoru Dragičeviću po osnovu tuižbe za naknadu štete u iznosu od  8.000 KM ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, nekadašnjem načelniku Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS Darku Iliću i nekadašnjem direktoru MUP-a RS Darku Ćulumu zbog klevete.

"Prikupio sam sve dokaze koji govore o cijelom slučaju ubistva Davida Dragičevića. prvo ćemo predložiti izvještaj Anketnog odbora Narodne skupštine...", rekao je Dragan Tolimir, advokat Davora Dragičevića.

On će tražiti saslušanje Branislava Borenovića, kao člana Anketnog odbora i nekih pripadnika MUP-a.

"Odnedavno se pojavila i izjava člana tima za reobdukciju koji je izjavio da postoje indicije da je David gušen u vodi. Tražiću da se pročita i ta njegova izjava i da se to lice sasluša pred sudom. Značajne informacije ima i Rađen... Biće saslušan veliki broj svjedoka i izvedeni materijalni dokazi o ubistvu davida u kojem su učestvovale ili prikrivale institucije", rekao je Davorov advokat. 

Na taj način će, kaže on, pokazati da su prvi ljudi institucija koje je Davor krivio za prikrivanje zločina nad njegovim sinom krivi kao nosioci tih funkcija i da njihove optužbe nemaju osnovu. 

Ozren Perduv iz Pokreta Pravde kaže da je ova prijava podnesena u maju 2018. godine i najviše što para uši u besmislu ove tužbe je sljedeća rečenica: "Lukač, Ilić i Ćulum su porodični,ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju naviše državne funkcije."

"U ime grupe pitam da li je časno i pošteno ono što su oni uradili prema Davidu Dragičeviću na onoj sramnoj pres konferenciji na početku", rekao je Perduv. 

Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, oca stradalog 21-godišnjeg mladića Davida čiji slučaj nikada nije riješen, "radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti".

Podsjetimo, Dragičević je u više navrata optužio njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida. David je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta. 

 

 

Kako saznajemo nastavak pripremnog ročišta biće održano 24. februara na zahtjev advokata tužilaca.