Na snazi nove mjere u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su u petak donesene nove mjere po kojima je za ulazak u kafiće, klubove i diskoteke potrebna covid potvrda, a važit će do 20. augusta.

BUKA portal / 31. Juli 2021

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić pojasnio je da će u te prostore moći ući samo osobe koje imaju dokaz da su u potpunosti vakcinisane, koje su primile prvu dozu vakcine, koje posjeduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela zarazu i dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, ne starijem od 48 sati, prenosi RTCG.

Galić je kazao i da su vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi odrediti osobu koja će kontrolisati posjedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

“Od osoba koje imaju do 18 godina ne zahtjeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uslova (vakcinacija, PCR ili brzi antigenski test)”, naveo je Galić.

Pod istim uslovima, kako je navedeno, omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom. Galić je saopćio i da se masovna okupljanja i festivali, koji se ne mogu iskontrolisati na ograničenom prostoru putem nacionalne covid potvrde, odlažu do 20. augusta. To su, kako je naveo, događaji poput Bokeške noći, karnevala i slično.

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.