Marko Vidojković: ZA SVE JE KRIVA NOVAKOVA LOŠA KARMA

Ekskluzivni intervju za BUKU sa lopticom kojom je Novak Đoković pogodio linijsku sudiju na US OPEN-u

Marko Vidojković / 10. Septembar 2020

 

BUKA: Gospođo loptice, pre svega, kako se osećate posle ovog incidenta?

LOPTICA: Osećam se udareno više puta, ali to je za jednu tenisku lopticu normalno. Emotivno sam, ipak, dosta loše. Nisam navikla da budem učesnik u jednom ovako neprijatnom incidentu, već nekoliko dana idem kod psihijatra za teniske loptice, a jednom sam pokušala da izvršim i samoubistvo, skokom pred psa.

BUKA: Jako nam je žao zbog toga. Da li možete da nam ukratko prepričate šta se desilo u tim fatalnim trenucima, kad vas je Novak lansirao ka linijskoj sudiji?

LOPTICA: Osećala sam da je nervozan. Za Novaka se zna da lako ispizdi, više mojih koleginica je zakucavao kad mu nešto nije po volji. To je, uz sočne psovke, njegov način pražnjenja. Znate i sami da su svi teniseri ludi, Novak nije ništa normalniji, naprotiv.

BUKA: To je okej, ali zavariti lopticom linijskog sudiju? Zar je Novak toliko lud? Priča se da je samo hteo da vas vrati dečaku koji skuplja loptice?

LOPTICA: Da li me zajebavate? Da je to hteo, to bi i uradio. Ne zaboravite da govorimo o reketu broj jedan! Teniser takvog ranga je milimetarski precizan, on je u stanju da pogodi flašicu s vodom na udaljenosti od sto metara iz jednog pokušaja!

BUKA: Šta je onda hteo? Možda da vas zavrljači na tribine? Tamo ionako nikoga nije bilo.

LOPTICA: Hteo je, kad bismo se zezali. Sledeće pitanje je verovatno da li je možda hteo da me zakuca o zid.

BUKA: U pravu ste, da li je možda, iz besa, hteo da vas zakuca u zid, pa pogodio linijsku sudiju?

LOPTICA: Oko toga bismo mogli da se sporimo. Koliko se ja razumem u vrhunski tenis, Novak je pogodio ono što je i gađao.

BUKA: Nemojte reći da je hteo da pogodi linijsku sudiju u vrat?

LOPTICA: Rekoh, mogli bismo da se sporimo. Lično sam učestovavala u dva milimetarska auta koja je ta gospođa zvala i moguće je da je Novak hteo da odglumi kako me je slučajno zviznuo, a zapravo je namerno raspalio pravo u nju, da joj se osveti što je vikala aut kada mu se to nije svidelo.

BUKA: Zašto bi uradio takvu ludost?

LOPTICA: Kad sam osetila da će da me mlatne ka njoj, viknula sam iz sveg glasa: „Novače, nemoj!“, ali mi loptice govorimo na frekvenciji koju ljudsko uho ne može da registruje (loptica tokom ovog intervjua koristi poseban aparat za povećavanje frekvencije tona, prim. aut.), tako da me nije čuo.

BUKA: Šta se onda desilo?

LOPTICA: Ništa, onda su sleteli vanzemaljci i oteli me. Zapalila sam je u vrat, svi znate šta se desilo, ne pitajte me gluposti!

BUKA: Mnogi kažu da Federer ili Nadal,ne bi zaradili automatsko isključenje sa turnira da im se ovo desilo.

LOPTICA: Ali, nije im se desilo, zar ne? Videla sam na fejsbuku snimak kako Federer jednu moju koleginicu udara reketom iza leđa i slučajno pogađa dečaka koji skuplja loptice. Svi su se tome smejali - i Federer i njegov protivnik i publika i voditelji televizijskog prenosa, pa i dečak koji skuplja loptice. Taj pogodak je bez sumnje bio slučajan i ne tako sliovit kao moj o ovu gospođu.

BUKA: Zar gospođa nije morala da pazi na to kuda se kreće loptica? U krajnjoj linij to je njen posao.

LOPTICA: Vi ste baš rešili da mi skačete po živcima. Alo, to se dešavalo između poena! To bi bilo kao kada biste od linijskog sudije u fudbalu očekivali da u poluvremenu stoji na terenu i pazi da neko od igrača koji se zagrevaju ne uleti u ofsajd.

BUKA: Ali, ona je pijandura. Bar se tako priča.

LOPTICA: A vi ste narkoman. Bar se tako priča. Pa, ipak radite intervju za eminentni portal, sa jednom čuvenom lopticom. Kakve veze ima šta žena radi u svoje slobodno vreme, ona je iskusni teniski sudija, koju je jedan psihopata pogodio u vrat i to baš sa mnom!

BUKA: Jedna od teorija zavera kaže da su teniski moćnici jedva čekali Novakov ispad kako bi sprečili njegove aktivnosti u svetu visoke teniske politike.

LOPTICA: Pa, ako su ga čekali, onda su ga i dočekali. Koji magarac se tako ponaša, a onda očekuje da upravlja svetom tenisa. Nije čudo što ostali teniseri ili peru ruke od njega ili govore da je trebalo da bude isključen sa turnira, jer su pravila po tom pitanju jasna! Jedino ga je ludi Mekinro ohrabrio, ali tako što je rekao da će Novak od sad morati da preuzme ulogu „zlog momka tenisa“. Dakle, ni Mekinro nije rekao da Novak nije trebalo da bude isključen sa turnira, već mu je prorekao da treba da glumi Darta Vejdera, a svi znamo da se Novak loži na to da ga svi vole. Posle ovog sranja, nema šanse da ga svi vole, može samo da mu se desi da ostane bez dobrog dela dosadašnje podrške.

BUKA: Zašto navijači i teniska javnost mrze Novaka? Da li je to zbog toga što je Srbin? Da li je to napad na gospodina Vučića?

LOPTICA: Mrze ga zato što igra jebeno dosadan tenis. Nema atraktivne poteze, već na snagu i upornost ubija protivnika u pojam. Znate li vi kako je jednoj loptici posle jednog gema koji Novak odigra? Ume i po pedeset puta da te zvekne, u glavi da ti se zavrti. Manje boli kad te odservira Raonić  500 na sat, nego kad te Novak drka pedeset puta preko mreže. Razumem ja vas Srbe, vi navijate za njega, ali ima onih koji nisu Srbi, a vole atraktivan tenis. Logično je da mrze Novaka i njegovu smaračku igru.

BUKA: Pomenuli ste Srbe. Da li znate da u Srbiji ima mnogo onih koji mrze Novaka, a koji sada likuju. Sigurno ga, pritom, ne mrze zbog načina igre, nego, eto, ni mi ne znamo zašto. Možda nam vi razjasnite o čemu je reč.

LOPTICA: Jel vaš narod smislio izreku „Da komšiji crkne krava“? E, pa Novak je komšija, a upravo mu je crkla krava. I oni koji ga mrze sada se raduju. Podjednako su iracionalni, kao i oni koji su mislili da će nova crnogorska vlast povući priznanje Kosova i istupiti iz NATO. Podjednako su iracionalni kao i oni koji tvrde da je Kosov Srbije. Podjednako su iracionalni kao oni koji tvrde da je incident na US OPEN-u bio nevin potez jednog naivnog dečaka. Podsetiću vas da je Novak Đoković mator konj od tri banke, koji odavno nema fore da se vadi na dečaštvo.

BUKA: Stigli smo do kraja intervjua, a nismo raščistili šta se zapravo desilo u incidentu, čiji ste vi jedan od glavnih aktera.

LOPTICA: Ako izuzmemo teoriju da je bilo namerno, što bi Novaka svrstavalo u red ozbiljnih smradova, jedini racionalan odgovor jeste karma.

BUKA: Kako to mislite?

LOPTICA: Najpre je organizovao „korona tur“, na kom se čak i nekoliko loptica zarazilo virusom SARS COV 2, o ljudima da ne govorim. I sam Đoković je bio kliconoša, nego je mlad i jak, pa mu nije falilo ništa, a neki danas pale sveće za mrtve svojim najmilijima koje je virus ubio. Đoković je „korona turom“ učestovao u Vučićevoj „nema više virusa, izađite svi na izbore“ kampanji. Na taj način, Đoković je prešao na tamnu stranu, a u suštini nije loš dečko. Dakle, mora da radi karma. Mogao je malo da se izvuče kad je, po izbijanju drugog pika prvog talasa pandemije, policija premlaćivala devojčice i babe na beogradskim ulicama, ali tada se Novak pravio blesav. Onda je njegov otac, neskriveni simpatizer režima koji vas vodi u propast, počeo da glumi stručnog konsultanta prilikom teniskih prenosa i nije bilo druge – ovo je moralo da se desi.

BUKA: Draga loptice, hvala vam na razgovoru.

LOPTICA: Nema na čemu, idem da nađem nekog agresivnog psa i završim sa ovom agonijom jednom za svagda.

 


Buka preporuka

BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.