Izet Fazlinović sa maskom na licu prije 10 godina predvidio koronu: Pandemija je neizbježna (VIDEO)

Jedna od uloga s kojom je pokojni Mustafa Nadarević stekao veliki broj fanova bila je i ona Izeta Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan.

BUKA portal / 23. Novembar 2020

 

Izet je, osim po zavodničkim pothvatima, bio poznat i po svojim poduzetničkim idejama, a u prvoj sezoni serije se dosjetio da bi mogao prodavati maske za lice jer je "epidemija neizbježna". 

Ono što nam je tada bila samo smiješna scena u seriji, desetak godina kasnije postala je naša svakodnevica pa nije neobično što se ova scena za vrijeme pandemije naveliko dijelila društvenim mrežama. 

"Pandemija je neizbježna. Pitanje je samo dana kad se desiti. E kad udari, onda mi moramo bit spremni", govori Izet kućnoj pomoćnici Šefiki. 

"Pa će te ta maska spasiti, jel?" bocka ga Šefika. 

"Pa jašta neg' će me! Kako si glupa, ništa ne znaš. Pogledaj ove slike. Sve Japanci u maskama, idu na posao u maskama, idu po ulici u maskama, valjda i kod kuće se seksaju u maskama", odgovara joj Izet u svom stilu, a onda mu dolazi ideja: "Šefika moja! Pa bravo, bravo! Ljudi će onda kupovat'ove maske! Ma nema ovo veze! Ovo je samo prototip, Šefika, prototip."

 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.