<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Evo šta se desilo preživjelima sa Titanika: Nakon tragedije, tek je uslijedila prava borba!

ZANIMLJIVOSTI

Preživeli su brodolom, trebalo je da nastave sa životom. Evo šta se desilo posle te tragične noći

16. septembar 2019, 6:17

Tragedija Titanika poznata je svima. Do sada niko sa sigurnošću ne zna šta se to desilo tada i šta je istinita priča. Ali ipak postoje dokazi da je 700 ljudi preživelo brodolom.

Ovo su priče o troje preživelih putnika sa ovog broda:

Edmond Navratil i Mišel, imali su samo dve i tri godine kada su sa tatom isplovili na Titanik. Njihov otac se pretvarao da je udovac, te da je sam ostao sa decom posle ženine smrti. Istina je da se razveo od supruge, te da je tajno uzeo decu i sa njima se ukrcao na Titanik. Kada je brod počeo da tone, muškarac je dečaka i devojčicu stavio na jedan od čamaca rekavši im da jako voli njihovu majku i da joj to prenesu kada je vide. On se nadao da će da preživi, te da će porodica ponovo da bude na okupu.

Otac nije preživeo, ali deca jesu. Pošto su bili mali i nisu znali ništa, majka ih je jedva pronašla tek mesec dana nakon potonuća Titanika.

Deca su odrasla – Mišel se udala i postala profesorica psihologije. Doživela je duboku starost. Edmond je osnovao porodicu, radio je kao arhitekta, a tokom Drugog svetskog rata borio se na strani Francuza. Umro je u 43oj godini.

Margaret Braun su svi znali mnogo pre tragedije sa Titanikom. Ovo je jedna od prvih žena u SAD koja se kandidovala na plitičku funkciju 8 godina pre nego je ženama bilo dopušteno da glasaju. Nisu svi znali da je Margaret bila na Titaniku. Nakon tragedije, Margaret je izabrana za predsednika odbora za preživele sa Titanika i prikupila je oko 10.000 dolara za žrtve tragedije. Bila je nagrađena za svoj humanitarni rad i to Ordenom počasne legije tokom Prvog svetskog rata. Umrla je u 65. godini od tumora na mozgu.

 

Edukacija.info