Dodik pozdravio dogovor u Ankari: "Sudbina BiH je u razgovoru Erdogana, Vučića i Milanovića"

Desk

SRPSKI član BiH Predsjedništva Milorad Dodik podržao je inicijativu turskog i srpskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i Aleksandra Vučića, koju je ranije iznio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, da oni posreduju u dogovoru o BiH

19. januar 2022

 

Nakon jučerašnjeg susreta Erdogana i Vučića u Ankari turski predsjednik je izjavio da je s predsjednikom Srbije odlučio okupiti tri lidera Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Kako su prenijeli beogradski mediji, riječ je o sastanku s trojnim Predsjedništvom BiH.

"Tim sastankom poduzmemo korake da osiguramo teritorijalni integritet Bosne", izjavio je Erdogan. Dodik je pozdravio takav rasplet.

"Oni bi mogli doprinijeti kako bi došlo do dijaloga političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH i rješavanja aktualne situacije. Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdogan, Vučić i Milanović", rekao je Dodik.

Prema njegovom mišljenju bilo čije drugo miješanje u događanja u BiH neće donijeti ništa dobro. Ponovio je stajalište da se Republika Srpska zalaže za poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH.