<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Danas će biti ekshumirano tijelo Davida Dragičevića: "Ne znam kako ću ovo preživjeti!"

Desk

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za danas, u ranim jutarnjim satima, na Novom groblju u Banjaluci.

12. mart 2019, 5:46

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka. Niko od relevantnih institucija nije imao primjedbu na zahtjev za ekshumacijom jer se radi o privatnom zahtjevu porodice. 

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. marta 2018. godine.

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Otac Davida Dragičevića Davor sve vrijeme tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“. On je također ranije, mnogo puta u svojim obraćanjima najavio da će "izvaditi iz zemlje svog Davida" 

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banjuluku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

Suzana Radanović rekla je da je sinoć u Banjaluci, ispred crkve, kako je za ujutru u 8 časova zakazana ekshumacija Davidovog tijela.

"Ne znam kako ću sutra preživjeti. Vidjećemo. Ne znam. Teško je nositi se sa svim što se dešava. Ja više ne znam na koji način da objasnim ljudima kako se osjećam, neka se svako pokuša staviti na moje mjesto i sve će im biti jasno", rekla je  Suzana i dodala da je jako teško pričati o emocijama sa kojima se nosi.

"Svako je uzeo sebi za pravo da priča o meni, Davoru i mom djetetu šta hoće",rekla je ona.

David Dragičević, kako je najavljeno biće po drugi put sahranjen u petak 15.marta, tri dana prije prve godišnjice nestanka u Banjaluci, u austrijskom gradiću Wiener Neustadt.

Novinar i urednik magazina "Buka" Aleksandar Trifunović rekao je za BN televiziju da je iskopavanje Davidovih posmrtnih ostataka i prebacivanje u Austriju loša poruka za kompletnu Bosnu i Hercegovinu. 

Advokat porodice Dragičević, Ifet Feraget, rekao je da pravna borba ne prestaje preseljenjem posmrtnih ostataka u Austriju. Najavio je i obraćanje višim instancama.