Banjalučki ugostitelji pomogli Studentskom pozorištu

Novčana pomoć preko pedeset ugostitelja omogućila je normalan redovni reperotar u jako teško periodu za studentski teatar iz Banjaluke koji je ostao bez mogućnosti da od prodatih ulaznica finansira izvođenje predstava i pokriva redovne troškove.

BUKA portal / 16. Novembar 2020

 

14. novembra 2020. godine od 19 časova u Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici održano je VEČE ZAHVALNOSTI banjalučkim ugostiteljima koji su pomogli rad Studentskog pozorišta i posebno premijeru predstave “Bez pogovora“ britanskog nobelovca Harolda Pintera. Novčana pomoć preko pedeset ugostitelja omogućila je normalan redovni reperotar u jako teško periodu za studentski teatar iz Banjaluke koji je ostao bez mogućnosti da od prodatih ulaznica finansira izvođenje predstava i pokriva redovne troškove.    

Aleksandar Ševo, marketing menadžer Banjalučkog studentskog pozorišta je svim vlasnicima banjalučkih ugostiteljskih objekata koji su podržali rad Studentskog pozorišta izrazio veliku zahvalnost što su omogućili da rad glumaca Studentskog pozorišta bude viđen i tokom pandemije virusa korona, kada su mnogi veći teatri bili primorani da stave ključ u bravu.

-Mi ne samo da smo uspjeli da realizujemo premijeru, već smo od pomoći ugostitelja, isto tako teško pogođenih širenjem smrtonosnog virusa, pokorili i troškove tromjesečnog repertoara Banjalulkog studentskog pozorišta i omogućili sa svaki naš gledalac bude zaštićen i siguran da se neće zaraziti u Podrum sceni u Gospodskoj ulici- nagalsio je Ševo.  

Da su se,  u ovoj teškoj situaciji za studentski teatar, banjalučki ugostitelji pokazali kao dobri ljudi mišljenja je i Željko Tatić predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma.

-Ovim činom sam duboko dirnut i obradovan, jer su ugostitelji po ko zna koji put pokazali svoju humanost i požrtvovanost. Zato želim da se najdublje zahvalim svakom radniku i svakom vlasniku ugostiteljskog objekta u Banjaluci koji je novčano ili u naturi pomogao rad Banjalučkog studentskog pozorišta i omogućio im da održe svoje redovne aktivnnosti u 2020. godini. Kada je najteže treba pomoći. Ugostitelji su tu uvijek da pomognu narodu, a posebno studentima koji su stub našeg društva.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.