AFP: Đoković 16. decembra pozitivan na kovid, sutradan na događaju u Beogradu

Desk

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, čiji australijski advokati tvrde da je 16. decembra bio pozitivan na koronavirus, narednog dana je bez maske prisustvovao svečanosti održanoj u Beogradu u čast mladih srpskih igrača, objavila je danas agencija AFP

09. januar 2022, 8:26

U saopštenju od 17. decembra, Teniski savez Beograda je objavio da je "najbolji teniser planete" i "nosilac 20 grend slem titula" mladim igračima dodelio pehare i diplome. "Samo nagrađena djeca prisustvovala su svečanosti uručenja pehara održanoj u Teniskom centru 'Novak' u Beogradu zbog zdravstvenih mjera povezanih s pandemijom koronavirusa", navodi se u toj u objavi.

Objavljeno je i nekoliko fotografija na kojima Đoković pozira sa zvaničnicima saveza i dvadesetak djece. Niko od njih na fotografijama ne nosi zaštitnu masku.

AFP navodi da je većina srpskih medija objavila vijest sa tog događaja.

Takođe, Đoković je dan ranije, 16. decembra, prisustvovao događaju u Pošti Srbije gdje je svečano predstavljena marka sa njegovim likom.

Tog 16. decembra, najbolji teniser svijeta je bio i učesnik panela "Putem šampiona" u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i trofejna košarkašica Sonja Vasić i trener Partizana Željko Obradović.

Đoković je sredinom ove nedjelje otputovao za Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije kako bi učestvovao na prvom grend slem turniru u sezoni, ali mu je po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melburnu gde čeka odluku suda na žalbu. Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion tog turnira.