<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svečano otvoren 28. Međunarodni sajam knjige u Banjaluci

Prigodnom besjedom banjalučkog književnika Ranka Risojevića svečano je otvoren 28. po redu Međunarodni sajam knjige „Banja Luka 2023“.

14. septembar 2023, 8:48

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je čestitao organizatorima, istakavši da je ovaj tradicionalni sajam zapravo praznik knjige i vrijeme kada slavimo pisanu riječ.

-Posvetiti pažnju knjigama i pisanoj riječi izuzetno je značajno, posebno u izazovnim vremenima u kojima se živi brzo i u vremenima u kojim  vam pažnju privlači samo ono što u minuti možete da pročitate. Naša je dužnost da mlade generacije naučimo da zavole knjigu i da čitanje usvoje kao cjeloživotnu naviku – poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, knjige su istinsko blago, a čitanje nam pomaže da otvorimo svoj um, bolje spoznamo sebe ali i svijet koji nas okružuje, zbog čega Banja Luka iz godine u godinu podržava ovaj događaj posvećen knjizi i pisanoj riječi.

-Grad Banja Luka tradicionalno podržava Međunarodni sajam knjige i podrška neće izostati ni u budućim vremenima. Raduje me što se u našem gradu i ove godine okupio veliki broj izdavača iz cijelog regiona, ali i što će ljubitelji knjige imati priliku da se upoznaju sa novim knjigama i sadržajima, ali i da se druže sa pjesnicima i piscima – rekao je on.

Inače,  povodom otvaranja Sajma ujedno je i održana promocija knjige Ranka Risojevića „Moje knjige“.

Sajam knjige trajaće do 19. septembra, a svi zainteresovani ovu manifestaciju mogu posjetiti u terminu od 10.00 do 20.00 časova.