<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

FENOMENALAN TEST VIDA: Koga vi vidite na ovoj slici?

Ova hibrid dupla slika je delo doktora Aude Oliva sa američkog prestižnog MIT-a, napravljena za Nju sajantist magazin

21. juli 2014, 12:00

Čije lice vidite na slici? Pri normalnoj udaljenosti od računara trebalo bi da vidite lice velikog naučnika Alberta Ajnštajn. Sada lagano zažmurite ili se udaljite od monitora unazad i dalje gledajući. Primjećujete li možda sada divu Marilin Monro?!

Monro-Ajnštajn hibrid dupla slika je djelo doktora Aude Oliva sa američkog prestižnog MIT-a, napravljena za Nju sajantist magazin.

Rezultate pogledajte ispod slike!


Na fotografiji biste trebalo da jasno vidite Alberta Ajnštajna, ali pošto je riječ o optičkoj iluziji kratkovidne osobe vidjeće će i Merilin Monro! Ako vidite Alberta dok gledate sa normalne udaljenosti u ekran - imate normalan vid. Ako s normalne udaljenosti gledanje u ekran vidite Marilin, vi ste kratkovidni i vjerovatno bi trebalo da nosite naočare ili kontaktna sočiva. Ako ste kratkovidni i već nosite naočare, možete se ovim testom zabaviti, skinuti ih i videti glumicu, pa ih opet staviti nazad i vidjeti naučnika.