<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KFC otvara još jedan restoran u BiH ali imaju veliki problem: Nisu uspjeli naći dovoljno radnika

Nema radnika

16. novembar 2022, 3:38

Sarajevo će dobiti novi restoran KFC ispred Bingo City Centra, a izgradnja je pri kraju. Tu informaciju potvrdio je i načelnik Novog Grada Semir Efendić. Ovo će biti drugi KFC restoran u Sarajevu. Podsjećamo, prvi je već otvoren u Sarajevo City Centru ovoga ljeta.

Restoran, kao potpuno novi objekat, gradi se u ulici Džemala Bijedića, ispred Bingo City Centra. 

Potraga za radnicima

Prema saznanjima Biznis.info, ovo će biti restoran u kojem će se moći sjediti ali i Drive Thru, odnosno moći će se naručivati iz automobila. Paralelno s izgradnjom, kompanija traži i radnike za novi restoran. Još ljetos su objavili konkurs za posao u novom restoranu.

Međutim, čini se da nisu uspjeli naći dovoljno radnika pa konkurs od tada konstantno ponavljaju, a on je i dalje aktuelan. Više od 150 zemalja

Osim ovih, u planu je otvaranja restorana i u drugim gradovima.

KFC je specijaliziran za prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima. Riječ o jednom od najvećih svjetskih lanaca restorana koji uslužuje preko 10 miliona gostiju dnevno u više od 22 hiljade restorana širom svijeta.