Цијене у Грчкој дупло ниже него у Хрватској: Вјечити ривали и ове године изненадили туристе

Вечита дилема туриста са ових простора је где летовати.

BUKA portal / 14. август 2019

Вечита дилема туриста са ових простора је где летовати. Када су у питању дестинације за годишњи одмор, многи из ових крајева се углавном двоуме између Грчке и Хрватске.

И једна и друга земља имају прелепу обалу и богату историју, али се према ценама и понуди и те како разликују. Тако је смештај у Хераклиону два пута јефтинији него смештај у Сплиту, док је целодневни паркинг на плажи у Грчкој само два евра. 

Грчка ове године бележи најлошију сезону у последњих 10 година, цене у овој земљи су и даље знатно ниже него у Хрватској. За смештај за две особе у Грчкој потребно је од 35 до 50 евра, а за луксузни апартман вам је потребно 65 евра. Иако је у Сплиту понуда већа, цене су дупло веће. Најјефтинији смештај кошта 52 евра, а најскупљи прелази чак и 100 евра. 

У ресторанима на плажи може да се руча за 7 до 12 евра. Толико рецимо кошта свежа риба са прилогом. Пола литра домаћег вина је 5 евра, а пиво кошта 3,5 евра, пише Јутарњи.хр. Чак је и у ресторанима јело јефтиније, па је тако могуће ручати за 12 евра у Грчкој, што је до 3 пута јефтиније него у Хрватској. 

Ако желите да посетите Кносос, први европски град и престоницу краља Миноса, треба вам 15 евра, а за посету Дубровачким зидинама треба вам дупло више новца. 

Туристи кажу да је дупло јефтинији и паркинг у Грчкој, као и лежаљке, сунцобрани, али и изнајмљивање аутомобила.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.