Kordinaciono telo za spovođenje izbora

Blog #Argument, www.bitovik.org.rs

Argument / 14. Septembar 2021

Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Kordinaciono telo za spovođenje izbora

Od Angele Merkel za Srbiju: „Ohrabrujem vas da idete dalje ka pravnoj državi i pluralizmu u društvu”. Lepo  i jasno rečeno. Vučić se do sada toga nije pridržavao, videćemo za dalje.

Kako opozicija vidi pluralizam u društvu:

“Članovi KTI-a su predstavnici političkih subjekata koji su u okviru dijaloga pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta definisali ovaj Sporazum, uz isti broj predstavnika vlasti i opozicije i po jednog predstavnika novinarskih udruženja – UNS, NUNS, NDVN”.

“Tri puta nedeljno predstavnici opozicije koja je postigla Sporazum samostalno gostovati u emisijama koje se emituju na prvim programima RTS-a i RTV-a u trajanju od 30 minuta, u terminu između 18.30 i 19 sati”.

SASTAV KTSI: Članovi Odbora su predstavnici političkih subjekata potpisnika Sporazuma, uz obavezu poštovanja principa jednake zastupljenosti vlasti i opozicije, uz po jednog predstavnika sledećih organizacija: CESID, CRTA i Transparentnost Srbija.

Rezime: Samo oni koji su potpisnici Sporazuma mogu da se pojavljuju u medijima. Koje građane vi zastupate? Ko vas je delegirao? Mi ostali koji nismo potpisnici a želeli bi da se kandidujemo sa listama na izborima nemamo nikakva prava. U čemu se vi razlikujete od vlasti.

Zašto CESID, CRTA i Transparentnost Srbija? Isto kao u ekološke organizacije, u koje  je međunardona zajednica uložila veliki novac bez rezultata, tako i u njih sa istim ishodom.

Pošto ste to tako sve lepo smislili, narod izlazi sa sledećom ponudom: Sve aktivnosti za koje tražite podršku od građana biće vam naplaćene. Počev od potpisa, lepljenja plakata, javnih tribina, mitinga, glasanja. Razlog tome je što ste se od istog naroda odvojili  hiljadu milja.

Primer su i teme iz ekologije, gde je Ekološki ustanak “miniran” od strane vlasti, opozicije i samog Ćute.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.