Željka Cvijanović uputila telegram saučešća povodom zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju

Povodom velike tragedije koja vas je zadesila, primite izraze najdubljeg saučešća. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete riječi iskrenog saosjećanja, a povrijeđenima želje za što skoriji oporavak, navodi se u telegramu predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović

06. februar 2023, 2:17

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Republike Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu i predsjedniku Sirijske Arapske Republike Basharu al-Assadu povodom razornih zemljotresa koji su pogodili ove zemlje, javlja Anadolija.

“Sa iskrenom žalošću primila sam vijest o razornim zemljotresima koji su odnijeli veliki broj ljudskih žrtava i pričinili ogromnu materijalnu štetu. Povodom velike tragedije koja vas je zadesila, primite izraze najdubljeg saučešća. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete riječi iskrenog saosjećanja, a povrijeđenima želje za što skoriji oporavak“, navodi se u telegramu Cvijanović.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turkiye. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Najmanje 1.014 osoba je poginulo, a 5.385 je povrijeđeno.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu na čijem području je registrovan i jutrošnji zemljotres.