<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otvorena Ambasada Rusije u Banjaluci, evo šta je Dodik poručio

"Potpuno sam siguran da je predsjednik Putin i danas na strani mira"

11. juni 2024, 1:52

Foto: Buka

Ruska Federacija je naš partner, politički istomišljenik, i mi u Rusiji vidimo pravičnu stranu današnjeg vremena, ali i istorije, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svečanosti prilikom otvaranja Kancelarije Ambasade Ruske Federacije u Banjaluci.

Kancelariju su otvorili Dodik i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

"Zajedno smo gradili i mi u Republici Srskoj ne krijući želju da ovdje dobijemo konzulat, i to se na kraju dogodilo. Mi to doživljavamo kao emociju, jer je u pitanju Ruska Federacija", rekao je Dodik.

 Izjavio je da je Vladimir Putin "veliki čovjek i predsjednik koji voli svoj narod". "Potpuno sam siguran da predsjednik Putin je i danas na strani mira, ali mira koji podrazumijeva odbranu nacionalnih i strateških interesa", rekao je Dodik.

Takođe je rekao da Republika Srpska nije dozvolila da se uvedu sankcije Rusiji.

"Mi imamo naše snove, koje ćemo znati da realizujemo. Podijelićemo ih sa našim ruskim prijateljima zato što su se pokazali da nas razumiju u teškim vremenima po nas", rekao je Dodik.

"U FBiH su prihvatili intervenciju međunarodnog faktora. Republika Srpska nije remetilački faktor. Mi samo tražimo vraćanje na izvorni Dejton. Nećemo ih sada promovisati, dovoljno je da oni znaju", rekao je Dodik, navodeći da su "svi osim Rusije ušli u reviziju Dejtonskog sporazuma".

Dodik je ustvrdio da Zapad predvođen Velikom Britanijom i SAD kuje zavjeru protiv srpskog naroda.

"Poput one stare "zavadi pa vladaj". To stalno čine na ovim našim prostorima. Na nivou BiH danas je potpuno žigosana Ruska Federacija, a to nije opravdano, jer to rade samo predstavnici jednog naroda. Kada se budu uvažavali i naši stavovi, to će onda biti zvanični stav BiH, do tada to je želja jednog naroda", rekao je Dodik.