<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Borenović o odnosima Trivić i Stanivukovića

Sa predsjednikom PDP razgovarali smo o turbulencijama unutar opozicije u Republici Srpskoj te o stanju unutar samo PDP-a pogotovo nakon istupa u javnost gđe Jelene Trivić u kojem je optužila Draška Stanivukovića da nije radio u njenu korist ali i u kojem je iznijela određena zamjeranja rukovodstvu partije.

21. novembar 2022, 12:57

Borenović je u podkastu BUKE rekao da je iza njih je vrlo težak, turbulentan period, snažnih pritisaka, tenzija, očekivanja, razočarenja, u kojima smo svi vjerovali da je došao momenat da se dese, kako je rekao, neophodne promjene.

"Ovdje govorim i o prosječnom čovjeku, biraču koji živi, ne samo u Banjaluci, već i u Republici Srpskoj, BiH, pa čak i regionu, koje je osjećao da je da je došao momenat da nakon tih 15, 16, 20 godina dođu promjene. Ja sam i dalje ubijeđen da je Jelena pobijedila za predsjednika RS, ali da se to desi i formalno kroz rezultate izbora. Trebalo je nositi taj teret, taj žestoki pritisak koji je mjesecima bio tu i koji je i danas prisutan i da su se možda desile neke riječi, stvari koje su izgovorene, možda i ishitreno, možda u najboljoj namjeri. Ne želim da ulazim u sadržaj toga, ali to je unijelo kod svih nas nervozu, pometnju, tugu i mučninu. Kada razgovaramo sa našim ljudima, svi pitaju 'šta se dešava'. Mislim da je potrebno malo vremena da to sve uđe u neku vrstu normalnijeg diskursa, u kojem ćemo razriješiti otvorena pitanja unutar PDP-a, razgovarati i vidjeti šta je potrebno uraditi" kazao je Borenović u podkastu BUKE.

On je dodao da ovakva situacija najviše odgovara režimu u Republici Srpskoj.

"Korist od toga ima vladajući režim. Volio bih da se nastavimo i dalje snažno baviti onim što se desilo u tom izbornom periodu, tom žestokom izbornom krađom, manipulacijom, lopovlukom, onim što je rađeno i što je ustanovljeno kontrolnim brojanjem. Da te neke unutrašnje trzavice, kojih je bilo, ali možda ne u tolikoj mjeri koliko je buknulo u javnosti, da se te nesuglasice, nerazumijevanja, nervoze kod svih nas, da se pokuša iz ovog izaći jači, sa određenim poukama, jer dolazi vrijeme promjena i unutar PDP-a. Nasljednici su tu, imamo mlađe ljude koji su energični, politički profilisani, etablirani, prepoznati u javnosti, pokazuju energiju, želju, fokusiranost da ovo bude normalnije društvo, slobodnije, da to u PDP-u imamo. Smatram to uspjehom i zaostavštinom, koji u finišu možda djeluje turbulentno, ali i to je demokratski tok, demokratski okvir u kojem dolazi do različitih mišljenja. Mnogo puta smo čuli i kod Jelene i kod Draška da je njihov cilj isti - slobodna, sigurna, razvijena, ekonomski snažna, prosperitetna zemlja, i Banjaluka, i Republika Srpska, i dejtonska BiH. Njihovi putevi, kako doći do tog cilja, možda se razlikuju, ali isti je cilj. To jeste ponekad mučno, ali, na kraju krajeva, možda je i to bilo neminovno, kao neka vrsta sazrijevanja, ispita zrelosti" kazao je Borenović za BUKU