Advokat objavio na koliko godina bi Mirnesa mogla da ode u zatvor zbog krađe milion eura

MIRNESA BEŠLIĆ MIKI (42), koja je uhapšena prije par dana na aerodromu u Stuttgartu zbog krađe milijuna eura u Njemačkoj, mogla bi dobiti oko tri godine zatvora.

28. januar 2023, 8:28

Advokat Edin Koca, koji ima advokatsku kancelariju u Njemačkoj, u razgovoru za Avaz rekao je kako se krađa koju je počinila smatra običnom krađom.

"Vrsta kazne ne ovisi o tome koliko je ukrala, već koji tip krađe je u pitanju. Odnosno, postoji obična krađa i teška krađa", govori Koca.

"Ako novac nije bio zaključan, odnosno ako je ona imala pristup i uzela ga, za to može dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. Teška krađa je deset godina, dok ako je organizirana krađa, onda slijedi kazna od 15 godina zatvora", objašnjava odvjetnik koji misli kako će ona dobiti oko tri godine zatvora.

"Ako je firma dozvolila da ona sama bude s tolikim novcem, onda će se i to gledati", tvrdi Koca za kojega Avaz navodi da je završio pravni fakultet u Frankfurtu 2004. godine.

Podsjetimo, policija u cijeloj Njemačkoj mjesecima je tražila Mirnesu, objavila je i njezine fotografije. Snimke nadzornih kamera iz tvrtke koje je objavila policija prikazuju kako 42-godišnjakinja iznosi novac iz tvrtke. Novac je stavila u crnu sportsku torbu.

42-godišnjakinja je 14. listopada prošle godine ukrala više od milijun eura iz tvrtke za prijevoz novca u Stuttgartu, u kojoj je bila zaposlena. Mirnesa je imala pristup novcu kao zaposlenica tvrtke. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nije pojasnila na koji način je zaposlenica iz tvrtke iznijela toliki novac.

Bila je raspisana i nagrada u iznosu od 37.500 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja.

"Policijski službenici su u ponedjeljak navečer (23. siječnja 2023. godine) uhitili 42-godišnjakinju za kojom je raspisana javna potraga i međunarodna tjeralica, a koju se sumnjiči da je kao djelatnica tvrtke za transport novca ukrala više od milijun eura", objavljeno je prije par dana.