Evo šta je pronađeno kod osoba povezanih s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi

U Bosanskoj Krupi i Bihaću, u petak 25. oktobra 2024. godine. Nakon napada izvršeni su pretresi na više lokacija, te je tokom istih uhapšeno sedam osoba koje se dovode sa terorističkim napadom na stanicu u Bosanskoj Krupi.

Istražioci su u akciji koju su izveli na području Bosanske Krupe i Bihaća, a tokom koje su zbog terorizma uhapsili sedam osoba, pronašli oko 140.000 maraka, potvrdio je izvor Nezavisnih.

“Nađeno je oko 70.000 maraka i oko 35.000 evra“, precizirao je sagovornik.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Osobe koje su lišene slobode su sa područja Bosanske Krupe i Bihaća i istražuje se njihova povezanost sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, 24. oktobra. Uporedo sa lišenjima slobobode vršeni su i pretresi i oduzimani su predmeti i dokazni materijal koji je bitan za istragu koja se vodi.

S obzirom da je tokom istrage pronađen novac, istraživat će se i postojanje elemenata krivičnog djela finansiranja terorizma“, saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, ova akcija uslijedila je nakon zločina u Bosanskoj Krupi, gdje je četrnaestogodišnjak, u lokalnoj policijskoj stanici, nožem ubio policajca Ozrena Marana, a ranio njegovog kolegu Avdu Hasanovića.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije