Otvorene prijave za Mentorski program Female Art Rising festivala za mlade talente iz Bosne i Hercegovine

Prijave su otvorene do 15.10.2024. godine za projekte iz oblasti likovne, performativne, filmske umjetnosti i književnost

Nakon uspješne realizacije prvog izdanja festivala Female Art Rising, koji je završen premijerom predstave „Kauboj“, rediteljice i glumice Lee Delong, festival FAR nastavlja svoj program podrške mladim talentima kroz mentorski program za koji su otvorene prijave

Prijave za Mentorski program, namijenjen mladim umjetnicama i umjetnicama, autorima i autoricama iz Bosne i Hercegovine, od 18. do 30. godina starosti, otvorene su do 15.10.2024. godine za projekte iz oblasti likovne, performativne, filmske umjetnosti i književnosti i bit će razvijani uz podršku mentorice ili mentora, profesionalaca iz navedenih oblasti. Festival će osigurati i finansijsku podršku za realizaciju odabranih projekata po ovom pozivu. 

Sve informacije o pozivu dostupne su i putem društvenih mreža festivala  Instagram i Facebook 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Female Art Rising festival je tokom svog trajanja, od 17. do 21. septembra, okupio preko trideset etabliranih umjetnica i umjetnika, autora i autorica iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije, Francuske, Irana, Hrvatske i omogućio edukaciju kroz razgovore i predavanja, dajući priliku mlađoj publici da steknu uvide u profesionalni put i izazove sa kojima se suočavaju uspješne žene. U sklopu festivala upriličeni su koncerti, izložbe, filmske projekcije i pozorišne predstave. 

FAR festival je svojim programom osigurao uslove za podršku mladim talentima, umjetnicama i umjetnicima iz Zvornika, Posušja, Zenice, Tuzle, Bugojna, Banjaluke, Mostara, Gradačca, Tešnja i Sarajeva, koji_e su na početku profesionalnog puta, predstavljanjem njihovih radova na izložbi koja je postavljena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, što je bila i prilika za međusobno povezivanje ali i za upoznavanje publike sa savremenim tendencijama i autorskim promišljanjem mladih iz cijele zemlje. 

FAR realizuje udruženje KONTAKT uz podršku Švicarske Ambasade u BiH, Rockefeller Brothers Fund-a, Minsitarstva kulture i sporta Kantona Sarajeva, Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije