Ukrajina je razorila tri ključna mosta u Rusiji, Rusi nadiru: “Ukrajinci su operaciju pripremali u tajnosti od Zapada”

Zelenski: Ušli smo u Kursk s namjerom stvaranja sigurnosne zone Rusi bijesni na vlastitu vojsku jer ih nije zaštitila od ukrajinskog upada Rusi potvrdili da su Ukrajinci napali i treći, posljednji most preko rijeke Sejm u Kursku. Analitičar: Ruska vojska nadire prema Pokrovsku, strateški važnom gradu na istoku Ukrajine u Donjeckoj oblasti. U tom gradu naređena je obavezna evakuacija obitelji s djecom The Economist, pozivajući se na izvor blizak Oleksandru Sirskom, piše da su ukrajinske oružane snage operaciju u Kurskoj oblasti pripremale u tajnosti od zapadnih saveznika.


prije 11 sati

The Economist: Operacija u Kurskoj oblasti se pripremala u tajnosti

The Economist, pozivajući se na izvor blizak Oleksandru Sirskom, piše da su ukrajinske oružane snage operaciju u Kurskoj oblasti pripremale u tajnosti od zapadnih saveznika. 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Vrhovni komandant oružanih snaga Oleksandr Sirski držao je svoje planove u tajnosti, dijeleći ih samo s uskom skupinom generala i sigurnosnih dužnosnika. S predsjednikom je razgovarao nasamo, bez svog osoblja”, kazao je izvor. 

Dodao je kako Ukrajina namjerno nije obavijestila saveznike o svojim planovima jer je Zapad poremetio dvije prethodne operacije Sirskog. U članku se ne spominje o koje je dvije operacije riječ, ali za jednu je navodno saznala Rusija, dok je drugu Zapad otkazao. 

Navodno je ukrajinsko vojno zapovjedništvo tijekom priprema za operaciju u Kurskoj oblasti razmatralo nekoliko opcija: udar na Brjansku oblast, udar na Kursku oblast, kombinirani napad na obje oblasti u isto vrijeme ili čak i veći napad.

U članku se navodi da su glavni ciljevi operacije bio odvući ruske snage iz Donbasa i stvoriti povoljniju poziciju za buduće pregovore.

Vojnici su za Economist ispričali da su početkom kolovoza počeli sumnjati da se nešto veliko događa, kada su iznenada dobili opremu: nove kacige s integriranim slušalicama i nove jurišne puške. Radili su vježbe na maketama za koje se kasnije shvatilo da predstavljaju ruska sela.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije