Vatra se širi prema NP Krka: Zabranite ulaz za turiste!

Požar na području Smokovića noćas je stavljen pod nadzor, a u Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci pokušavaju spriječiti širenje vatre u Nacionalni park Krka.

Zbog sigurnosti posjetitelja, glavni vatrogasni komandir predložio je da se danas zabrani ulazak turistima u Nacionalni park Krka. 

Na području Smokovića više nema otvorenog plamena, no vatrogasci i dalje čuvaju požarište. U ispomoć vatrogascima na područje Dubravice, u Šibensko-kninskoj županiji, upućena su 32 vatrogasca sa 13 vozila Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. U Tučepe, u pomoć vatrogascima iz Splitsko-dalmatinske županije, koji su se cijelu noć borili sa požarom, upućen je 41 vatrogasac s 11 vozila Vatrogasne zajednice grada Zagreba.

O trenutačnom stanju na požarištima u Dalmaciji govorio je jutros u Vijestima HTV-a pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Joško Grančić.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kazao je kako je trenutna situacija povoljnija nego jučer, ali da je daleko od toga da se može kazati kako je pod kontrolom vatrogasaca. Što se tiče požara u Skradinu, kazao je kako je on i dalje aktivan.

“U Skradinu je trenutna opožarena površina oko 780 hektara. Uz vatrogasce Šibensko-kninske županije, u pomoći su stigli vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije te Zadarske županije. Tijekom noći je upućena i pomoć iz Karlovačke županije. Trenutno na terenu djeluju dva protupožarna zrakoplova kanader i dva Air Tractora”, rekao je.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije