Vučić: Neću u Vladu sa SPS-om

Vučić je na ovaj način prokomentarisao Bajatovićevu izjavu da bi najbolja vlada bila ona koju bi formirali DS, SPS i SNS.

On smatra da je vlada u kojoj bi sarađivale SNS, DS i SPS nerealna, jer su Srbiji potrebne sveobuhvatne promene, novi vetar koji bi promenio smer u kojem plovi srpski brod

“Oni koji su na vlasti deset ili 12 godina to ne mogu da učine. Srbiji su potrebne nove navike i kada bi SNS ušao u tu vladu, građani bi mogli da pomisle da smo se mi u stvari borili za sebe i svoje privilegije a ne za njih. Nama ne treba da se dokopamo nekog ministarstva ili javnog preduzeća “, ističe Vučić.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Upitan da li su za SNS prihvatljivi samo socijalisti kao potencijalni koalicioni partneri, jer su funkcioneri SNS više puta izjavljivali da sa DS nije moguća koalicija, Vučić kaže da će o tome odlučivati stranka.

“Ukoliko se stranka odluči za tako nešto, poštovaću njenu odluku kako i sve druge, ali lično neću učestvovati u toj vladi. Mislim da posle svega što sam rekao o socijalistima ne bi bilo fer da ja budem deo te vlade “, zaključuje Vučić.

Da podsetimo, potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović je za novosadski Dnevnik rekao da bi vlada koju bi formirali DS, SPS i SNS „ mogla da bude put za izlazak iz nacionalne i ekonomske krize, a izvesno je da bi otklonila i pretnje od političke nestabilnosti“.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije