<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Majka bacila bebu sa trećeg sprata: Izbacila djevojčicu u korpi za mačke

11. juni 2024, 9:30

Prema riječima komšija, ona je samohrana majka i opisana je kao "veoma fina i puna ljubavi", te "majka za primjer"

Majka (41) je navodno stavila svoju jednogodišnju ćerku u korpu za mačke i bacila je kroz prozor sa trećeg sprata, javlja Bild.

Sve se dogodilo u stambenoj zgradi u Berlinu. Istražitelji pretpostavljaju da je žena, rodom iz Češke, bila preopterećena.

U ponedjeljak oko 13 časova, tinejdžer je čuo cviljenje koje je dolazilo iz korpe za mačke koja je ležala na zemlji iza kuće u okrugu Altglienicke. Otvorio je korpu - i otkrio teško povrijeđenu djevojčicu.

Grm ublažio pad

Dijete od 21 mjeseca imalo je sreće jer je veliki grm ublažio njen pad sa visine od jedanaest metara, vjerovatno joj spasivši život.

"Djevojčica je odmah prebačena u bolnicu od strane spasilaca na bolničko liječenje sa teškim povredama od pada", rekao je portparol policije.

Prema informacijama Bilda, djetetu su polomljene ruke i noge, ali policija kaže da joj život nije u opasnosti. Dugoročne posljedice pada još nisu predvidljive.

Službenici iz 3. odjeljenja za ubistva preuzeli su istragu. Brzo su uspjeli da pronađu stan u kojem je dijete živjelo.

Drugo dijete bilo u stanu

Prema početnim nalazima, 41-godišnja majka bila je sama u stanu od 75 kvadrata sa svojom malom ćerkom i devetogodišnjim djetetom u vreme zločina. Takođe ima i bijelu mačku.

Istražitelji pretpostavljaju da se majka osjećala preopterećenom svojom situacijom i u očaju je bacila dijete u korpi za mačke kroz prozor. Žena se nije izjasnila o optužbama pred policijom.

Devetogodišnje dijete je pod starateljstvom centra za socijalni rad.

Prema informacijama Bilda, teško povrijeđena djevojčica je jedno od petoro djece te žene. Jedno dijete je već odraslo, dok četvoro još žive sa njom.

Prema riječima komšija, ona je samohrana majka i opisana je kao "veoma fina i puna ljubavi", te "majka za primer".

Majka je trebalo da se pojavi pred sudijom u utorak, a u popodnevnim satima tužilaštvo je saopštilo da će majka biti smještena u psihijatrijsku ustanovu pod sumnjom za pokušaj ubistva.