Navijačima Sarajeva zabranjen dolazak na Grbavicu!

Popularne Horde zla, najvatreniji navijači FK Sarajevo, neće moći prisustvovati sarajevskom derbiju, saopćili su iz FK Željezničar.

Kako se dalje navodi, tu je odluku donio MUP Kantona Sarajevo, kojom se zabranjuje prisustvo gostujućim navijačima na derbiju koji je na programu od 18:45 sati.

Odluka je donesena zbog današnjih događaja u sarajevskom naselju Grbavica, u kojem su učestvovali navijači bordo tima, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica, navodi se dalje u saopćenju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ova odluka će naići na veliko nezadovoljstvo navijača, koji su već kupili ulaznice za utakmicu, a nisu učestvovali, niti planirali učestvovati u bilo kakvim neredima.

Velika drama se odvijala u popodnevnim satima na području općine Novo Sarajevo, kada je došlo do navijačkih sukoba.

Do nereda je došlo u blizini hotela Bristol u sarajevskom naselju Pofalići.

Sukob je počeo oko 12:30 sati u ulici fra Filipa Lastrića, potvrdila je za portal “Avaza” portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

– Desilo se narušavanje javnog reda i mira te je više osoba trenutno pod kontrolom policije – kazala je ranije Novalić za “Avaz”.

Više informacija bit će poznato naknadno. Kako javlja fotoreporter “Avaza” s lica mjesta, trenutno je na ovoj lokaciji situacija mirna, oko hotela su postavljene trake.

Inače, do sukoba je došlo samo nekoliko sati pred fudbalsku utakmicu između Željezničara i Sarajeva.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije