Emotivna poruka Edina Džeke Kolarovu: Više si od suigrača, više si od prijatelja

Edin Džeko se emotivno oprostio od Aleksandra Kolarova koji je danas i zvanično završio svoju karijeru te okačio kopačke o klin.

20. juni 2022, 12:50

"Od Manchestera, preko Rima do Milana, zajedno smo prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Dočekao si me u Manchesteru i pomogao mi da postanem dio porodice, onda su nam se putevi nakratko razdvojili, pa sam ja dočekao tebe u Rimu, a onda si otišao i dočekao me u Milanu, gdje nas je fudbal i želja za pobjedama ponovo spojila.Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja. Već nakon nekoliko mjeseci provedenih skupa u Mančesteru, nisi mi više bio tek suigrač, već drug, prijatelj, oslonac.

Bio si tu za mene kada je trebalo, bio sam tu za tebe kada god sam trebao. Tvoji centaršutevi, moji golovi, poznavali smo jedan drugog na terenu, bolje nego iko i ne mogu ti opisati koliko mi je žao što te više nećemo gledati na terenu. Svi jednom moraju reći zbogom, a ja sam ponosan što sam imao priliku dijeliti svlačionicu s tobom, kroz moju karijeru i radovati se uspjesima, titulama prvaka i zajedničkim golovima.

Više si od suigrača, više si od prijatelja, i to što se više nećemo sresti na terenu, neće promijeniti ništa, jer ostaju zajedničke uspomene koje ćemo prepričavati našoj djeci kada god se sretnemo, a sretat ćemo se često. Odmori se brate i uživaj!", poručio je Džeko.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je post na društvenim mrežama, u kojem se  oprastio od Kolarova.