Oglasio se Vučić nakon sedam sati pregovora u Briselu: "Pred nama su besane noći, mnogo teških dana"

Obratiće se narodu

21. novembar 2022, 4:31

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, poslije sastanka sa predstavnicima EU i Prištine u Briselu , koji su trajali duže od sedam sati, da nije postignut apsolutno nikakav dogovor.

"Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana bila je potpuno konstruktivna i deset puta su menjani tekstovi koje smo prihvatili, ali albanska strana bi uvek dodavala nešto što je bilo jasno da nije moguće", objasnio je on u izjavi novinarima, prenosi Tanjug.

Najavio da će sačekati izjavu visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost EU Žozepa Borela, šta će biti njegov savjet.

"Želim da sve utiske saberem, sačuvao sam sve papire. Obratiću se našem narodu večeras ili sutra, u zavisnosti kada se vratimo", rekao je on.

Vučić je istakao da su "pred nama besane noći, mnogo teških dana".

"Ali poslušaćemo što će biti savet i zahtev visokog predstavnika. On je tražio da ne primenjuju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KM što smo rekli da je sve u redu. Poštovaćemo i ponašati se u skladu s tim", najavio je on.

Vučić je ponovio da su "pred nama ne laki dani".

"Jasno je svima u EU, ali i u svetu ko je bio konstruktivan, ko je želeo dogovor i očuvanje mira. Insistiralismo jedino da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani. Neki ne žele da se primenjuje ono što je potpisano", dodao je on.

Vučić je kazao da "ne misli da imamo tragediju, ali ni da će biti lako u narednom periodu".

Vučić je rekao da će se po povratku iz Brisela obratiti građanima.

"Ne znam kada ćemo stići nazad, da li večeras, ili sutra, ali ću se obratiti građanima sa svim zaključcima", rekao je Vučić.

On je srpskom narodu na KiM poručio da će država biti uz njih.

"Bićemo uz njih, i njihova država će uvek, bez obzira na sve, biti uz njih", poručio je predsJednik Srbije.