VRIJEME JE ZA POEZIJU: "Književna istraga" onlajn program biblioteke

"Književna istraga" je onlajn program biblioteke pokrenut kako bi posjetioci naših programa i svi zainteresovani mogli, u vrijeme pandemija, iz sigurnosti svog doma prati razgovore o novim knjigama, književnim dešavanjima i fenomenima.

BUKA portal / 19. Novembar 2020

 

U prvoj epizodi predstavlja se nova, zajednička knjiga poezije Steve Grabovca, Miroslava Gojkovića i Gorana Vukojevića "LJUBAV, SAMOĆA, TIŠINA".

Svaki od njih ima svoju jednistvenu poetiku, a ono što osim višegodišnjeg prijateljstva dijele je generacijski ratni i poratni period koji je uticao kako na njihove živote, tako i na njihovo pisanje.

U svom osvrtu na pomentu knjigu pisac Oto Horvat kaže: "Ponekad nam se desi da naiđemo na knjigu pravog pesnika i to se odmah prepoznaje. Po temama, po iskrenosti, po lepoti, po bolu. U ovom omnibusu su se našla trojica pravih pesnika, izgrađenih poetika i čistih pesama. Ja sam se danima sećao pojedinih slika, stihova i reči iz ove zbirke. I to mi se ne dešava često, iako svakodnevno mnogo čitam. Da me umetnost pomeri, obogati."

Dešavanju možete pristupiti prijavom na zoom sastanak.

Knjievnu istragu vodi književnica Tanja Stupar Trifunović.

Vrijeme održavanja književne istrage je 20. novembar sa početkom od 19 časova.

Pročitajte izbor poezije iz ove zbirke:

LJUBAV SAMOĆA TIŠINA

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.