Večeras predstavljeni svi iPhone 12 modeli!

Kompanija Apple danas je predstavila novu seriju iPhone 12 modela, kao i još poneki uređaj.

BUKA portal / 13. Oktobar 2020

Za danas smo očekivali četiri iPhone 12 modela, HomePod Mini i Wireless punjač, i upravo to smo dobili.

Pogledajte video i najveći displej Iphone telefona ikad do sada

Predstavljanje je počelo sa zvučnikom HomePod mini. Osim zvuka, koji je opisan kao fantastičan, naglasak je stavljen na sigurnost i privatnost. Pokreće ga Appleov S5 čip, poznat iz Apple Watcha, a dva zvučnika u istoj prostoriji rezultirao stereo zvukom. Podržava ga Siri, a njime se upravlja glasom.

Narudžbe za HomePod mini kreću 6. studenog, a isporuke deset dana kasnije. Cijena u SAD-u će biti 99 dolara.

Potom je došao red na nove modele iPhonea. Prvi je predstavljen osnovni iPhone 12, koji se može pohvaliti novim dizajnom s ravnim bridovima i kućištem od aluminija i stakla, a njegov OLED Super Retina XDR zaslon ima dijagonalu od 6,1 inča. Uređaj je 11 posto tanji od iPhonea 11, 15 posto manji i 16 posto lakši.

Ekran je puno izdržljiviji zbog keramičkog štita. Pokreće ga A14 Bionic, za koji iz Applea ističu da je najbrži čip u pametnim telefonima. Ima dvije 12 MP kamere, klasičnu i širokokutnu. Može se pohvaliti poboljšanom kvalitetom snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Dolazi u pet boja, bijeloj, crnoj, crvenoj, zelenoj i plavoj. 

S iPhoneom neće dolaziti adapteri za punjenje ni slušalice EarPods.

Početna cijena iPhonea 12 je 799 dolara.

Potom je predstavljen napredni sustav za bežično punjenje MagSafe, koji poboljšava bežično punjenje. Na poleđini telefona su magnetne zavojnice koje omogućuju bolje prianjanje ne samo na bežične punjače, nego i na druge dodatke, čak i novčanikom. Bežično punjenje omogućeno je do brzine od 15W.

Uslijedilo je predstavljanje iPhonea 12 Mini. Riječ je o najmanjem, najlakšem i najtanjem 5G mobitelu na svijetu. Karakteristike su iste kao kod "dvanaestice", uz manji ekran od 5,4 inča. I on ima Super Retina XDR zaslon te identične kamere. 

Cijena će mu iznositi 699 dolara.

Uslijedilo je predstavljanje modela iPhone 12 Pro i Pro Max. Model Pro ima čelični obrub i keramički zaštitni sloj te dolazi u crnoj, bijeloj, plavoj i zlatnoj boji. Zaslon mu je uvećan na 5,8 inča, dok zaslon modela Pro Max iznosi 6,7 inča.

Od obične linije 12 razlikuju se i po kamerama, koje snimaju Deep Fusion snimke, na sve tri stražnje te na prednjoj kameri. Kamere imaju 47 posto veći senzor, stabilizacija slike je pet puta brža.

iPhone 12 Pro će se prodavati za 999, a Pro Max za 1099 dolara.

 


Buka preporuka

Nauka i tehnologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.