ULOVILI GA: Ministra, koji je uveo restriktivne mjere i zatvorio kafane, uslikali u restoranu

Velika afera...

BUKA / 23. Oktobar 2020

Češkog Ministra zdravlja Romana Prymulu u srijedu navečer fotografisao je portal Blesk u jednom od praških restorana. Međutim, prema vladinim propisima, ova vrsta objekata morala je biti zatvorena. Prymula, koji stoji iza većine restriktivnih mjera protiv širenja koronavirusa u Češkoj, trenutno se suočava s kritikama, a opozicija ga poziva da podnese ostavku. 

Portal Idnes traži ministrovu izjavu.

Prema portalu Blesk, u restoranu su istovremeno bili i drugi ljudi, uključujući predsjedavajućeg zamjenika kluba poslanika ANO-a Jaroslava Faltyneka. BLESK je takođe istakao da Prymula nije nosio masku prilikom izlaska iz kompanije.

Prema Blesku, Prymula je u restoran Rio’s u Vyšehradu u Pragu stigao u srijedu prije 22:00. Tada je više ljudi napustilo objekat, ministar je otišao oko 23:30. Blesk piše kako Prymula nije stavio masku ne samo kad je ušao u automobil, i kada mu je vozač držao vrata, već ni u autu.

Faltýnek je napustio objekat otprilike sat vremena kasnije, piše Blesk. Odvezao se, ali se nakon nekog vremena vratio i bio ispred restorana sa vlasnikom Raimundom Špundom. Oboje su se zabavljali, nijedan od njih nije imao masku. Restoran Rio’s na svojoj web stranici navodi da je trenutno zatvoren zbog vladine uredbe.

Svi su jednaki, samo su neki jednakiji. Ti klovnovi ne mogu dobro voditi našu državu u krizi. Ne samo menadžerski, već uglavnom moralno. Povjerenje je temelj. Bez toga ne možete vladati. Podnesite ostavku ", napisao je predsjedavajući STAN-a Vít Rakušan na Twitteru.

Predsjedavajuća TOP 09, Markéta Pekarová Adamová, i njen stranački kolega Miroslav Kalousek govore slično.

 

Prevod BUKA

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.