Ugašena Facebook grupa podrške trostrukom ubojici, ali ubrzo se pojavila nova

Region

Facebook je blokirao grupu u kojoj su građani pružali podršku osumjičenom Filipu Zavadlavu

14. januar 2020

Društvene mreže i dalje bruje o krvoproliću u Splitu. Facebook grupa podrške Filipu Zavadlav (25), osumnjičenom je za trostruko ubojstvo u splitskom naselju Varoš imala je čak 18 000 članova, a članovi same grupe bili su i razlog angažiranja poznatog odvjetnika Branka Šerića.

Tijekom dana Facebook je blokirao grupu. No, ubrzo je kreirana nova, u samo sat vremena okupila je više od 2.900 članova.

Nova grupa osnovana je jučer poslijepodne, a već broji preko 12.000 ljudi. Postavke su ovaj put privatne pa se ne može vidjeti što se unutra piše.

“Ova grupa ne podržava nasilje već podržava prevenciju svakog nasilja i institucionalnu zaštitu građana kako ne bi dolazilo do uličnih obračuna. Nakon što je u niti 2 dana grupa okupila 20.000 članova, srušena je jer nekome ne odgovara da ljudi javno i masovno izražavaju nezadovoljstvo… Osnovana je nova grupa istog naziva u koju pozivamo sve koji smatraju da je odgovornost za scene nasilja na institucijama države, blagim kaznama, toleriranju nasilja, pasivnosti policije i sporosti i neučinkovitosti sudstva.

Grupa se zove Pravda za Filipa jer je subotnji masakr na splitskim ulicama posljedica totalnog sloma pojedinca prepuštenog sebi samom, od stresnog odrastanja u teško disfunkcionalnoj obitelji gdje je zakazao CZS, do suočavanja s narko-mafijom koja je reketarila i maltretirala njega i njegovu obitelj dok konačno nije došao do ruba i pukao”, stoji u opisu grupe.