Tajni snimak otkrio: Medicinska sestra "vakcinisala" antivaksere u maramicu VIDEO

PALERMO

Uhapšena

17. januar 2022, 2:26

Policija u Palermu uhapsila medicinsku sestru koja je lažirala davanje vakcine antivakserima kako bi dobili sertifikate za putovanja i ulazak u objekte.

Istražioci su koristili skrivene nadzorne kamere kako bi snimili 58-godišnju ženu koja je radila kao medicinska sestra u Palermu.

Video-snimak, koji je postao viralan na društvenim mrežama, prikazuje zdravstvenu radnicu kako puni vakcinu, a zatim prazni njen sadržaj u maramicu pretvarajući se pritom da je ubrizgava u ruku antivaksera, prenosi Klix.ba.

 

Ova 58-godišnjakinja je uhapšena zbog sumnje da je počinila prevaru, a italijanska policija tvrdi kako je čak i buster doza koju je davala – lažna.

Ovo nije prvi put da je neka od medicinskih sestara uhapšena u Italiji zbog sumnji da je lažirala davanje vakcina antivakserima.

Desetine lekara i sestara uhapšeni su jer su naplaćivali po 400 evra za ovakve usluge. Prema informacijama koje su istražioci prikupili na terenu, antivakseri ove potvrde zovu "superzelena karta" i spremni su platiti i do nekoliko stotina evra za njih.