Sprema se karantin za pozitivne na koronavirus, počelo iseljavanje banjalučkih studenata iz Studentskog doma

Nakon što je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio juče ofanzivniju reakciju na koronavirus, što podrazumijeva i potrebu masovnijeg testiranja, danas je Studentski dom u Banjaluci pretvoren u karantin.

S.Velaga / 25. Mart 2020

foto: BUKA (Elvir Padalović)

Studentima je ostavljen rok do 15 časova da preuzmu svoje stvari, koje su spakovane u vreće.

Naglašeno je da mogu i u narednim danima do 15 časova nastaviti sa preuzimanjem svojih stvari, a ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević izjavio je da se nalazimo u ratu protiv nevidljivog neprijatelja, te zamolio studente za razumijevanje vanredne situacije.

Da su studenti ogorčeni novim mjerama, bilo je jasno već i sinoć, kada su počele pristizati njihove reakcije, o čemu smo također pisali u tekstu:

Banjalučki studenti ogorčeni: Dom postaje karantin, a oni imaju samo jedan dan da pokupe svoje stvari u vrećama za smeće!

Podsjetimo da je danas saopšteno da mogu nastaviti sa preuzimanjem stvari u narednim danima.

Reporter BUKE zabilježio je danas fotografije na licu mjesta, koje možete pogledati u nastavku.

Studentski centar "Nikola Tesla" danas su posjetili ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović.

Šeranić je izjavio da će u centru biti smještena lica koja su pozitivna na virus korona, ali kojima nije potrebno liječenje, odnosno oni koji nemaju simptome bolesti.

"Oni kojima je potrebno liječenje biće smješteni u prostoru stare hirurgije u centru grada"

Dodao je da će lica koja budu smještena u ovom objektu imati kompletan zdravstveni nadzor, a objekat će obezbjeđivati policija.

"Ovdje će biti smještena lica koja gravitiraju u Banjaluci, njih 111, a ostali u đački dom u Bijeljini. U pitanju su, za sada, tri osobe"

Podsjetimo da je još jednom naglašeno da studenti mogu preuzimati svoje stvari i u narednim danima.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.