Raškaj: Dolaskom poznatog trgovačkog lanca Lidl najviše bi mogli profitirati radnici

Žalosno je da se u 2022 radnici i dalje isplaćuju u bonovima i s minimalnom platom od 400 maraka

BUKA / 13. Januar 2022

I dok neki smatraju da trgovačkih lanaca ima na pretek, dolaskom poznatog trgovačkog lanca Lidl najviše bi mogli profitirati radnici, smatra Dominik Raškaj marketing i PR Manager na portalu BoljiPosao.com 

Kako pojašnjava više manje poznato je da plate u određenim trgovačkim lancima u BiH nisu bajne, a neki čak i sada svoje radnike isplaćuju u kuponima.

"Ja volim reci da je svaka konkurencija zdrava i da je priča o mogućem zatvaranju domaćih lanaca neistina. Problema će biti ali kod trgovačkih lanac koji će vrlo lako izgubiti kvalitetnu radnu snagu zbog niskih primanja. Svima nam je poznato koliko je Lidlu stalo do radnika pa tako možemo vidjeti da se čak u Velikoj Britaniji zbog nedostatka radne snage i kako bi zadržali postojeću radnicima isplaćuje i 14 plata. Moramo uzeti u obzir da će se uskoro brojne trgovine suočiti s nedostatkom radne snage. Uz to nisu tu krivci samo poslodavci nego i država koja nije regulisala zakonske okvire šta je dozvoljeno,  a šta ne. Žalosno je da se u 2022 radnici i dalje isplaćuju u bonovima i s minimalnom platom od 400 maraka. Meni je drago što će konkurencija potaknuti i prisiliti poslodavce u trgovini da znatno povećaju primanja", ističe raškaj i dodaje da su pored plata  bitni  i slobodni dani koji se moraju pružiti radnicima, ali da u konačnici smatra da bi najidealnije bilo zakonski zabraniti rad nedjeljom kako bi radnici nedjelju mogli provesti sa svojom porodicom. 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.