''Predizborni skupovi SDA preči od rada Federalnog parlamenta i života građana''

Jasmin Alić, potpredsjednik Glavnog odbora Naše stranke, traži hitnu reakciju nadležnih povodom kršenja zdravstvenih i sigurnosnih mjera na skupovima SDA u Tuzlanskom kantonu, kao i na koncertu održanom u Lukavcu

BUKA portal / 18. Oktobar 2020

Od SDA ne iznenađuje više ništa, pa ni direktno ugrožavanje života naših građana i građanki. Međutim, iznenađuje nepostojanje reakcije nadležnih kriznih štabova, kantonalnog i federalnog, pa i CIK-a. Ako su kantonalni inspektori u Sarajevu mogli kontrolisati poštivanje mjera na sjednici Parlamenta FBiH, kako to da ne mogu na skupovima SDA u Gradačcu i Srebreniku? Da li su za njih skupovi SDA važniji od rada najvećeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH pa i od života građana?'', poručio je on, a saopšteno je danas iz Naše stranke.

U saopštenju piše da iz Naše stranke traže hitnu reakciju i sankcije. Kao dokaz, kad već nisu izašli na lice mjesta, mogu koristiti videa i fotografije koje preplavljuju internet i unose zabrinutost među stanovništvo. Također, mogu koristiti i iskaze stotina prisutnih na tim skupovima koji se vide na spomenutim materijalima. ''Istu sankciju tražimo i za organizatore koncerta u Lukavcu'', poručili su.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.