<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potrebna pomoć za četvoro djece koja su ostala bez majke

POMOĆ

Svi ljudi dobre volje pozivom na broj 17007, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, mogu da doniraju 2 KM za pomoć za četvoro djece iz sela Donji Grabovac kod Velike Kladuše, koja su ostala bez majke.

05. juni 2020, 1:53

 

"Mališani Adila, Admaja, Arnela i Esnaf su prije nekoliko dana ostali bez najvećeg oslonca u životu  - majke. Kako je imati majku koja je trebala biti uz njih kada se prehlade, koja ih ispraća u školu, dočekuje ih sa toplim obrokom kada dođu kući, šalje na fakultet, koja ih ženi i udaje i koja se raduje njihovoj sreći, ova dječica, nažalost, nikada neće saznati", navelo je udruženje Pomozi.ba, koje je i pokrenulo apel za pomoć za porodicu Ahmetović.

Kako se pojašnjava u saopštenju, na pravi put sada ih treba izvesti 37-godišnji otac Elvedin. 

"Nezaposlen je, a dok mu je supruga bila živa, radio je povremeno u šumi. Sada će mu i to biti teško izvodivo, jer se mora sam brinuti o djeci. Porodica je i ranije teško živjela. Bili su prinuđeni prodati i kravu kako bi imali novca za liječenje preminule Indire", naveli su iz pomenutog udruženja.

Iako ništa ne može nadoknaditi majčinu ljubav, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje pomoći, kako bi ovoj dječici barem obezbijedili da im sa materijalne strane ništa ne nedostaje. 

Putem portala www.pomoziba.org omogućene su direktne donacije sa kartice, a na linku se mogu pronaći i ostale informacije i dodatni računi putem kojih je moguće izvršiti uplate za porodicu Ahmetović.

Federalni mediji prenose da je četvoro djece ostalo bez majke Indire, a porodica i prijatelji na društvenim mrežama optužili su ljekare iz Velike Kladuše da joj nisu pružili adekvatnu medicinsku pomoć.

Kako mediji navode suprug Elvedin je ispričao da se ona se nekoliko puta sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Tražili su uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ali da, kako navodi u Domu zdravlja velika Kladuša nisu im dali tvrdeći da nema potrebe za tim. 

Indiri je žuč pukla i ona je preminula. Elvedin je na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa djecom.

Porodica najavljuje da će tužiti ljekare iz Doma zdravlja Velika Kladuša za nemarnost, a na društvenim mrežama brojni su negativni komentari na rad ove ustanove.

Evresa Okanović, direktorica Doma zdravlja Velika Kladuša je za Radiosarajevo.ba rekla da su u pitanju neosnovani napadi na nju i ovu ustanovu.

Zbog objava netačnih navoda direktorica ZU Dom zdravlja Velika Kladuša je nadležnoj policijskog stanici prijavila lice koje je objavilo sporni tekst i fotografiju.