<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

OVO JE PUŠTENO U UPOTREBU 2018. GODINE: Stanić objavio snimak iz toaleta UKC-a RS. Objavljene i fotografije kupatila sa dječije pulmologije

Desk

Snimak toaleta u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske pokazuje u kakvom se stanju nalazi toalet koji je u upotrebu pušten 2018. godine.

17. novembar 2021, 8:07

Ovaj snimak potvrđuje svaku riječ koju sam izgovorio. Ovo je urađeno i pušteno u upotrebu 2018. godine u UKC Republike Srpske – napisao je Slobodan Stanić, predsjednik odbora za zdravstvo SDS na Fejsbuk stranici.

“Odajem ujedno čistačicama priznanje, jer uspijevaju neispravan WC održavati čistim. Elektrovodovi predstavljaju i opasnost za korisnike. Ovako se ne postupa u domaćinskoj kući”, zaključio je Stanić.

 

 

 

 

Podsjetimo ranije tokom dana su objavljene fotografije toaleta sa dječjeg odjela pulmologije.

“Dobro veče banjalučki klinički centre. Dječija pulmologija 21  vijek. Spavate li mirno” napisao je otac koji je svoje dijete nažalost morao odvesti u ovaj užas.

Fotografije je objavio Milan Savanović iz Banje Luke, otac djeteta koje je nekoliko dana boravilo na pulmologiji UKC RS. Istakao je da je potpuno razočaran u sistem koji dozvoljava da najmlađi pacijenti budu smješteni u katastrofalnim uslovima i koriste neuslovni toalet.

 

 

Fotografije kupatila na dječijem odjelu pulmologije UKC RS pokazuju pravo stanje u kojem se nalazi najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj.


“Ovo Odjeljenje ima tri kupatila, koja su u zadovoljavajućem stanju i ispunjavaju osnovne uslove za potrebe pacijenata i osoblja. S obzirom na starost objekta, očekivati je da sanitarni čvorovi nisu novi, ali se radno osoblje UKC Republike Srpske trudi da sve bude čisto i u službi pacijenata. Ono što nije poznato javnosti je činjenica da se u objektu nalaze gusane cijevi, koje su stare oko 40 godina, i da nije moguće izvršiti parcijalnu zamjenu tih cijevi savremenim plastičnim cijevima, već je potrebno da se izvrši kompletna zamjena kanalizacionih sistema”, odgovorili iz UKC RS.
 

Naglašavaju da je UKC RS velika institucija i da se konstantno radi na unapređenju rada, organizacije, pa i rekonstrukcije postojećih objekata, kao i izgradnje novih.

“Objavljivanjem fotografija kupatila Odjeljenja pulmologije s alergologijom Klinike za dječije bolesti pokušava se diskreditovati rad naših zaposlenih, kao i ono što je urađeno na unapređenju rada i uslova do sada. U prethodnom periodu, tačnije 2018. godine, preseljene su Klinike, Službe i Zavodi u novoizgrađeno Sjeverno krilo i rekonstruisane prostorije Centralnog medicinskog bloka. Pacijenti su smješteni u dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama, s novim mokrim čvorovima i uslugom koja zadovoljava sve svjetske standarde. Rukovodstvo naše ustanove na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem, uz podršku Vlade Republike Srpske, pristupilo je svim aktivnostima u cilju realizacije projekta kardiohirurgije, projekta kompletne rekonstrukcije zgrade Maternitea i Klinike za infektivne bolesti, izgradnju nove zgrade Klinike za psihijatriju, izgradnju zgrade Instituta za onkolologiju”, zaključili su iz UKC RS.

Ranije su objavljivane fotografije toaleta koje koriste porodilje na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Banjaluci.
 

Javnost se uporno pita šta predstavlja prioritete na UKC RS- toaleti ili garaža koje će koštati 350 miliona KM?