<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Objavljeni headlineri MOONDANCE festivala 2021 LTD

MUZIKA

Moondance Festival 2021 Ltd objavio headlinere za osmo izdanje koje uključjuje čak 5 događaja!

09. april 2021, 11:06

 

Osim dvije glavne večeri 30. i 31. 7. ove godine u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa iza Moondance Festivala pripremila je Warm Up, Pirate Boat, kao i službeni After Party.

Headlineri ovogodišnjeg izdanja

Ako je nekad i bila tajna, veza između Moondancea i Berlina je danas sve osim toga. Moondance, vodeći i nagrađivani regionalni underground techno festival, i Berlin, glavni grad techno muzike, odavno se javno vole.
Saradnja s najznačajnijom institucijom techna, klubom Tresor, počela je još 2016. kada je ekipa Moondance Festivala organizovala prvo Tresor gostovanje u Hrvatskoj povodom 25 godina kluba. Sljedeća godina donijela je Tresor na Moondance što traje i danas. Ovogodišnje izdanje donosi čak 5 berlinskih headlinera od kojih troje predstavljaju boje Tresora.

CYRK - live (Berlin)  // Handmade (Tresor / Same Bitches/ Berlin)  // Madalba (Tresor / Berlin)  // Pascal Hetzel (Berlin)  // The Analogue Cops - live (Tresor / Berlin)

CYRK projekat iza kojeg stoje Sammy Goossens i Pascal Hetzel je po mnogim relevantnim magazinima, odličnim izdanjima na prestižnim etiketama, kao i vanserijskim live nastupima, jedan od trenutno najzanimljivijih electro/techno dua, ne samo u Berlinu, već i mnogo šire. Electro i broken techno izdanjima pomjeraju granice preporođenog žanra na čijem vrhu trenutno stoje. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj i regionu.                                                                                                                                                                     

HANDMADE Još od 2009. godine on je rezident kluba Tresor, ali i još jedne kultne berlinske večeri - “Same Bitches”. Ovoga zaljubljenika u crnu plastiku kojoj je do danas ostao vjeran možemo bez ikakve sumnje staviti u rubriku The Art of DJing. Njegov jedinstven i sofisticiran pristup miksanju i spajanju različitosti u smislenu cjelinu, nadaleko je prepoznat i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa tako ni Moondance publiku koja ga je već tri puta nagradila gromoglasnim odobravanjem. Veselimo se novom nastupu.