Objavio fotografije dvije djevojčice koje drže 'zolje' uz komentar 'Srebreničke osice spremne za napad'

- U porodičnoj kući S.N policijski službenici su prilikom pretresa pronašli pištolj „Glok 19“ i dvije ispaljene zolje – naveli su iz MUPRS-a

BUKA portal / 29. Juli 2020

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su jučer na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici na području opštine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi lice S.N., s ciljem pronalaska nelegalnog oružja i municije.

 

- S.N. je 13. jula na svom Facebook profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-eksplozivna sredstva ,,Zolje“ ili ,,Ose“, uz komentar: „Srebreničke osice spremne za napad“ – navodi se u saopćenju iz MUPRS-a.

 

- U porodičnoj kući S.N policijski službenici su prilikom pretresa pronašli pištolj „Glok 19“ i dvije ispaljene zolje – naveli su iz MUPRS-a.

 

 O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv ovog lica biti podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.