NAČELNIK TESLIĆA ZA BUKU: Stotinjak kuća pod vodom, nema struje u četvrtini opštine... Voda se povlači

Načelnik Teslića Milan Miličević rekao je za Buku da je u ovoj opštini oko stotinjak kuća zahvaćeno vodom.

BUKA / 14. Maj 2019

Srpskainfo

Kako nam je rekao načelnik Teslića, nakon neprospavane noći i teške situacije juče i sinoć kada su se izlile rijeke Velika i Mala Usora, situacija je dosta bolja.

"Voda se povukla u korita, kako Male, tako i Velike Usore. Putni pravci za Banjaluku se još saniraju, ali su prohodni. Isto tako, prohodan je i put za Doboj, kao i put za Blatnicu", rekao je Miličević.

Ipak, još uvijek je kritična situacija u četiri naselja.

"Ono što nije dobro jeste da se voda izlila u praktičko četiri mjesne zajednice među kojima su Vrela, Stenjak, Gaj... Stotinjak kuća je zahvaćeno vodom, podrumi su puni vode. Čitavu noć smo na terenu. Pitke vode nema, jer vodovod ne radi pošto je nivo vode još uvijek visok, ali snabdijevanje vode cisternama je redovno. Takođe, struje nema u jednoj četvrtini opštine, ali ekipe su na terenu i možemo reći da je taj veliki talas prošao", rekao je Miličević i dodao da je još uvijek na snazi vanredno stanje.


"Još uvijek su mjere vanrednog stanja na snazi, škole ne rade i tako će biti dok se ovo ne dovede u koliko toliko normalno stanje."


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.