KUKNJAVA URODILA PLODOM: Nakon što je javno prozvao Dodika, Vlada RS dala pare Lazaru Ristovskom

Vlada Republike Srpske održala je svoju treću redovnu sjednicu

Elvir Padalović / 11. Januar 2019

foto BUKA

Na ovoj sjednici Vlada je donijela Rješenje o odobrenju realokacije sredstava budžetske rezerve, u iznosu od 195.000,00 KM, Ministarstvu prosvjete i kulture, za pomoć u snimanju istorijske drame Lazara Ristovskog „Kralj Petar I“ producentske kuće „Zillion film“ Beograd.

U zahtjevu producentske kuće „Zillion film“ Beograd, koja se obratila Vladi Republike Srpske, navodi se da su za okončanje ovog projekta od nacionalnog značaja potrebna sredstva u iznosu od 350.000 eura.

Zanimljivo je da je na istoj sjednici usvojena Odluka o davanju saglasnosti Ministarstvu prosvjete i kulture na Plan utroška sredstava za period 01.01 – 31.12.2018. godine, a između ostalih radi se o sredstvima za razvoj filma u iznosu od 60.000,00 KM.

Podsjetimo, odluka Vlade RS dolazi nepunih mjesec dan nakon što je idejni tvorac i režiser Lazar Ristovski za beogradski Kurir izjavio kako mu je žao što ga je jedino Dodik prevario. 

"Obećao je pare za film, ali se više ne javlja. Biće to moje veliko razočaranje ako tako ostane" kazao je on u intervjuu.
 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.