Izetbegović: Evo ja u ovih šest mjeseci živim od nekih 8000 KM sve skupa

Desk

Bakir Izetbegović gostovao je na N1. Na pitanje Amira Zukića da li “ima iko u porodici Izetbegović da nije zaposlen?” Izetbegović je odgovorio "pazite, mala je to porodica".

09. septembar 2020, 8:59

"Ja sam dvije trećine svoje plaće dao narodu tokom korone, to niko ne radi od političara osim mene, dakle pet mjeseci. A onu trecćnu dajem za kredit. Prema tome, znam ja kako živi narod. Evo ovih slšest mjeseci živim sa nekih 8.000KM sve skupa. I nikad nisam primio visoku funkcionersku platu a da bar 1.000 KM nije išlo negdje" odgovorio je predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda BiH Bakir Izetbegovic na pitanje voditelja emisije Pressing na N1 "da li zna kako zivi narod.

No, Bakir Izetbegović nije pomenuo da zivi u domaćinstvu sa suprugom Sebijom koja je drugi mandat direktorica UKCS, i njena primanja su daleko vise od prosječne plate. Takodje, prema napisima medija, njegova supruga posjeduje torbu od Chanel od 4480 evra, cipele Chanel 750 dolara, maramu od 575 britanskih funti i tako dalje.

To je misaona imenica za stotine hiljada gladnih u BiH, a do zime će u BiH biti milion gladnih, prema projekcijama Svjetske banke, milion.