<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gradovi u Srbiji odbijaju doček i poručuju - dajte novac bolesnoj djeci!

Region

"Budimo humani – Nova godina za Novi život"

23. decembar 2019, 4:53

Nakon što se Požega odrekla gradskog dočeka Nove godine kako bi taj novac preusmerili na popravku skenera u užičkoj bolnici, u Novom Sadu je pokrenuta peticija kojom se traži da se novac za tu namenu preusmeri bolesnoj deci, a isto je za njima učinjeno i u Subotici. Izgleda da je Srbiju zahvtila epidemija humanosti kakvu odavno nismo videli i jedva čekamo da vidimo koga će uhvatiti sledećeg!

Plemeniti Subotičani trenutno prikupljaju potpise za peticiju kojom traže od Bogdana Labana, gradonačelnika, i lokalne vlasti da odustanu od dočeka godine na trgu i da taj novac potroše na pomoć teškoj oboleloj deci i odraslima, piše Blic.

U peticiji "Budimo humani – Nova godina za Novi život", koja kruži društvenim mrežama, nekoliko civilinih organizacija, neformalne grupe i pojedinci koji su pokrenuli akciju, navode da život njihovih sugrađana zavisi od donatora i SMS poruka i zahtevaju da se odustane od koncerta Goce Tržan i proslave.

- Vlast u Subotici bi na ovaj način pokazala primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima koji imaju samo jednu želju, da prežive.

Građani predlažu Labanu da lokalna samouprava osnuje poseban budžetski fond koji bi bio namenjen samo za potrebe lečenja bolesnih građana.

- Iva Zvekić, Aleksandar Šešlija i drugi naši sugrađani koji su oboleli od teških bolesti  prinuđeni su da čekaju na medicinsku terapiju ili da budu operisani u inostranstvu. Takve operacije koštaju mnogo i niko od njih nije u mogućnosti da obezbedi sredstva za lečenje. Pružite im podršku! Odustanite od proslave! Pokažite primer! Osnujte poseban budžetski fond koji će biti namenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći da uplaćuju novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodelom budžetskog novca svih građana – zahteva se u peticiji građana.

Zvaničnih informacija iz Gradske uprave o dočeku i koliko novca je grad opredelio za proslavu nema, ali je na sajtu grada u rubrici javne nabavke objavljena konkursna dokumentacija i obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez poziva za podnošenje ponuda za novogodišnji nastup Goce Tržan.